Hlavní obsah

Aljaška chce turisty nalákat na očkování zdarma. Nabídne dvě dávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Maledivách se na očkování rozhodla turisty lákat také Aljaška. Americký stát chce v letní sezoně nastartovat cestovní ruch, od 1. června proto nabídne vakcínu komukoli, kdo dorazí přes jedno ze čtyř tamních letišť. Pokud se lidé navíc nějaký čas zdrží, mohou dostat zdarma i druhou dávku, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Turisté budou mít v létě možnost nechat se na Aljašce plně naočkovat.

Článek

Plán oznámil aljašský guvernér Mike Dunleavy, podle kterého má nabídka přilákat turisty a pomoci s nastartováním ekonomiky. Turisté, kteří od 1. června přiletí na letiště ve městech Anchorage, Juneau, Ketchikan či Fairbanks dostanou očkování zcela zdarma — půjde o vakcíny společností Pfizer či Moderna, upřesnila šéfka úřadu pro veřejné zdraví Heidi Hedbergová.

Turisté, kteří se na Aljašce zdrží delší dobu, respektive 21 či 28 dní, si budou moci zdarma dojít i pro druhou dávku očkování. Zkušební výdej vakcín má na letišti v Anchorage proběhnout koncem dubna.

Hedbergová uvedla, že očkovací místa budou hned za bezpečnostní prohlídkou na letištích. Ujistila také, že dávek je dostatek jak pro obyvatele amerického státu, tak pro mezinárodní turisty.

Letištní očkovací stanoviště jsou podle Dunleavyho součástí balíčku, který má oživit cestovní ruch na Aljašce. Guvernér rovněž naléhá na Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí, aby zrušila svůj zákaz výletních lodí, plavby jsou totiž pro Aljašku klíčovým zdrojem příjmů. „Aljaška je magické místo, chceme, aby si ho mohli všichni užít,“ uvedl Dunleavy. „Je to spektakulární stát,“ doplnil.

Je libo očkování? Maledivy ho chtějí nabízet turistům při příjezdu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám