Hlavní obsah

Alespoň jednou za život. Uhrančivá krása delty řeky Okavango

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Botswana je africkým centrem ekoturismu. I před epidemií koronaviru tam proudilo na safari výrazně méně turistů než do Keni či Namibie. Ne však kvůli tomu, že by tam toho bylo k vidění méně. Turismus citlivý k přírodě je jednoduše o něco dražší než ten masový. Jde však o zážitek, který alespoň jednou za život prožít opravdu chcete. Zanořte se se mnou do delty řeky Okavango z tepla svého domova.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Když několik metrů od vás prochází král zvířat, ztratíte řeč.

Článek

Deltu řeky Okavango jsem prozkoumával na samotném konci roku 2017, když jsem strávil několik nocí ve třech různých safari kempech skupiny Ker & Downey rozmístěných napříč celou deltou. Každý nabízel vhled do trochu jiného prostředí a v blízkosti se nacházel jiný typ zvěře. Jeden fotovýlet za rozbřesku, druhý za soumraku. To je denní rutina, které v této výjimečné lokalitě s radostí podlehne nejen nadšený fotograf. Však posuďte sami v galerii. Další snímky z cest můžete sledovat i na mém Instagramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám