Hlavní obsah

Aerolinky Etihad tvrdí, že jako první už kompletně naočkovaly posádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Etihad uvedla, že naočkovala už všechny zaměstnance, kteří přijdou v letadlech do styku s cestujícími. Tedy piloty a posádku. Podle všeho je tak dopravce první na světě, komu se to podařilo, přestože si stejný cíl stanovily také konkurenční Singapore Airlines.

Foto: Profimedia.cz

Společnost Etihad podle všeho předběhla Singapore Airlines a proočkovala posádku letadel jako první na světě.

Článek

Aerolinky Etihad, sídlící v arabském emirátu Abú Zabí, k naočkování posádky použily čínské vakcíny Sinopharm, uvádí server Independent. Podle prohlášení společnosti se tak cestující mohou nyní cítit v letadlech bezpečněji. Přesto nadále platí povinnost mít pro vstup na palubu PCR test.

„Proaktivně jsme umožnili všem našim zaměstnancům užít vakcínu, nejen abychom jim pomohli s bojem proti covidu-19, ale také kvůli lepšímu pocitu cestujících a jistotě, že si nás vyberou pro svůj příští let,“ uvedl šéf společnosti Tony Douglas.

Vakcínu neobdržela jen posádka letadel, minimálně jednu dávku prý dostalo už 75 procent všech zaměstnanců společnosti.

Spojené arabské emiráty patří po Izraeli mezi země, které očkují nejrychleji. Na konci ledna země uvedla, že stihla naočkovat už 2,5 milionu lidí z celkových 10 milionů. Cílem je vakcínu podat všem do poloviny března.

Singapurské aerolinky chtějí mít jako první na světě proočkovaný veškerý personál

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám