Hlavní obsah

Aerolinkám, které brutálně vyvedly pasažéra, záhy klesla hodnota o 15 miliard

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulo jen něco málo přes 24 hodin od chvíle, kdy se světem rozšířilo video, jak americké aerolinky United nechávají brutálním způsobem vyvést cestujícího, který byl náhodně vybrán pro opuštění letadla vzhledem k overbookingu. Hodnota letecké společnosti následně během jediného dne klesla dokonce o více než 900 miliónů dolarů, tedy zhruba 22 miliard korun. Bez nadsázky jde o jedno z nejdražších videí historie leteckého průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

Několik letounů aerolinek United Airlines stojících vedle sebe na ranveji.

Článek

Více než 900 miliónů dolarů, což jsou přibližně čtyři procenta hodnoty společnosti - to je suma, o kterou se od pondělka propadla hodnota společnosti United. Od té chvíle se sice pohnuly akcie zpět zhruba o 1,5 procentního bodu, ztráta ale stále činí kolem 15 miliard korun.

Ničemu rozhodně nepomohl ani tweet ředitele společnosti, ve kterém se neomluvil danému pasažérovi za jednání, ale doslova napsal, že se omlouvá za to, že se budou muset aerolinky o tyto pasažéry znovu postarat. Vyjádření, které na Twitteru vyvolalo podobnou bouři jako samotné původní video.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám