Hlavní obsah

Aerolinka nabízí lety s překvapením. Palubní lístky jsou za pakatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské aerolinie Peach Aviation se rozhodly lidem trochu zpestřit koronavirový stereotyp. Začaly nabízet lety s překvapením, tedy cesty, u kterých si destinaci nevolí zákazník a často ji až do poslední chvíle nezná. Aby ještě trochu zvýšily napětí, prodávají letenky v kapsli v automatu. A cena je velmi nízká.

Foto: Profimedia.cz

Společnost Peach Aviation prodává letenky za sotva tisíc korun.

Článek

Automaty, kterým se v Japonsku říká gachapon, obvykle ukrývají celou škálu běžných i méně obvyklých předmětů. Mohou v nich být například figurky, dezinfekce na ruce, ale klidně i perly, píše server Independent.

Společnost Peach Aviation se však do fialových kapslí rozhodla ukrýt kredit na letenky do různých destinací v Japonsku. Dokud si tedy zájemce za pět tisíc jenů (asi 970 korun) kouli nekoupí, netuší, kam ho vítr zavane.

V kapsli najdou lidé kód, který jim vygeneruje letecké míle v hodnotě šesti tisíc jenů, které však mohou použít na cestu jen do jedné destinace. A všechny linky s překvapením jsou domácí, přičemž se vylétá z tokijského letiště Narita. Pro mnoho lidi jde ovšem o možnost, jak alespoň trochu cestovat.

„Nedávno jsem vyzkoušel gachapon od Peach Aviation. Mojí destinací je Kagošima,“ napsal jeden uživatel Twitteru. Zmiňované město leží až na jižním cípu ostrova Kjúšu a autem by cesta z Tokia zabrala skoro 17 hodin. Letecky sotva dvě hodiny.

Jiný zákazník pro magazín Vice uvedl, že poletí do města Kuširo na ostrově Hokkaidó. „Nikdy jsem tam nebyl a nemám ponětí, co tam budu dělat, ale i tak jsem nadšený,“ pochvaluje si 19letý student Mao Otani.

Přišly s ním Qantas

Koncept letů s překvapením není nový. V 90. letech minulého století ho představila australská společnost Qantas, která se ho rozhodla v březnu letošního roku oprášit. Vylétalo se ze Sydney, Brisbane a Melbourne.

Největší dopravní letadlo světa vzlétne na své nejkratší lince

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám