Hlavní obsah

Advokáta s celou rodinou vyvedli policisté z letadla kvůli sporu o místo

Britský advokát Charles Banner musel opustit letadlo British Airways s celou rodinou. Důvodem byla rozepře s posádkou ohledně místa v business třídě. V ní měla být totiž původně usazená i chůva, ale kvůli naplnění kapacity ji personál přemístil do economy. Avšak zbytečně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Banner minulý čtvrtek cestoval z Londýna do Turína se svou manželkou, dvěma malými dětmi a chůvou. Všem zarezervoval místa v business třídě. U odletové brány se však dozvěděl, že kvůli naplněné kapacitě bude muset chůva sedět v economy, uvádí server Daily Mail.

V letadle však advokát spatřil jedno volné místo v business třídě, a tak se zeptal posádky, jestli by si na něj chůva přece jen nemohla sednout. Personál British Airways podle Bannera drze odsekl.

„Kdyby nám z British Airways dali vědět, že naše chůva s námi nemůže sedět v business třídě, tak bychom počkali na pozdější let. Dozvěděli jsme se to ovšem až u odletové brány,“ sdělil právník Daily Mailu. „Choval jsem se k palubnímu personálu slušně, ale on ke mně přistupoval malicherně a pomstychtivě,“ vysvětlil.

Advokát se dotazoval, proč nemůže být neobsazené sedadlo normálně využito, personál mu však vůbec neodpovídal. Muž proto sepsal formální stížnost a informoval personál. Ten společně s pilotem rozhodl o tom, že rodina opustí letadlo. Vyvedli ji z něj ozbrojení policisté.

O vouchery nestojí

Ačkoli Banner uvedl, že už obdržel dvě omluvy od British Airways, včetně voucherů, zavázal se, že s aerolinkami už nikdy nepoletí. „Byla to pro moji rodinu velmi nepříjemná zkušenost a způsob, jakým s námi personál jednal, kontrastoval s mojí patnáctiletou zkušeností pravidelného zákazníka,“ okomentoval Brit. Doplnil, že o vouchery ani nestojí, chce vrátit peníze.

Mluvčí British Airways k incidentu dodal pouze to, že společnost netoleruje rušivé chování a že bezpečnost zákazníků a posádky je nejvyšší prioritou.

Dva cestující nastoupili do špatného letadla. Chtějí omluvu po aerolinkách

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám