Hlavní obsah

Východ USA - klasický okruh, den 3: New York a Filadelfie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro ty, kteří váhají, kam se letos vypravit, zda jet s cestovní kanceláří nebo na vlastní pěst, je určen tento seriál článků. Popisujeme Vám typický devítidenní okruh východem USA, připravený a provozovaný již mnoho let renomovanou cestovní kanceláří se specializací na americký kontinent, tentokrát z pohledu průvodce zájezdu.

Foto: Michal Kužel America Tours

The Duck Ride

Článek

Dnes dopoledne nás ještě čeká pobyt v New Yorku, respektive na Manhattanu. Včera jsme si udělali celodenní vyčerpávající prohlídku tohoto města a účastníci zájezdu získali představu o této metropoli. Dnes budou mít příležitost okusit Manhattan na vlastní pěst nebo se se mnou vydat na společnou prohlídku Čínské čtvrti a Brooklynského mostu.

Foto: Archiv

Brooklynský most

Jelikož v odpoledních hodinách opouštíme New York, je potřeba naložit veškerá zavazadla a definitivně opustit náš hotel. Na Manhattan opět přijíždíme Lincolnovým tunelem a parkujeme nedaleko letadlové lodi Intrepid, ze které je překrásné muzeum.

Foto: Jakub Fučík America Tours

New York

Někteří účastníci zájezdů volí variantu samostatného poznávání města, někteří jdou do zmíněného muzea Intrepid a méně odvážní vyráží pod mým vedením. Opět využíváme spolehlivého metra, které nás doveze skoro až do Čínské čtvrti.

Foto: Archiv

New York

Procházíme rušnou ulicí Canal Street, která je pomyslnou hranicí mezi Čínskou a Italskou čtvrtí. Pár odvážlivců ze skupiny nakoukne do čínských obchůdků s laciným zbožím a někteří podlehnou umu čínských prodavačů a nevrací se s prázdnou. Nákupy suvenýrů jsou zde výhodné a laciné.

Foto: Archiv

New York

Z Čínské čtvrti zamíříme směrem k radnici a pak už rovnou na Brooklynský most, po kterém dojdeme zhruba do jeho poloviny. Opět se kocháme krásnými pohledy na Manhattan a řeku East River. Do odjezdu do Filadelfie nám zbývají asi dvě hodiny, a tak se vracíme metrem do „midtownu“ (střed města), kde si dáváme rozchod na nějaké nákupy a oběd.

Foto: Michal Kužel America Tours

S New Yorkem se loučíme pohledem na Manhattan přes řeku Hudson

Do Filadelfie odjíždíme okolo 14. hodiny. Opouštíme New York a jedeme po mezistátní silnici I-95, která je zpoplatněna a jmenuje se New Jersey Turnpike. Mineme mezinárodní letiště Newark a několik chemických továren.

Foto: Michal Kužel America Tours

Philadelphia

Zhruba po dvou hodinách jízdy přejíždíme řeku Delaware po mostě, jehož jméno zní Benjamin Franklin Bridge. Most vyústí téměř v centru města. Zaparkujeme nedaleko překrásného a nového návštěvnického centra, kde dostaneme potřebné informační materiály a hlavně detailní mapky centra města. Společně se jdeme podívat na základy bývalého prvního Bílého domu a pak vcházíme do muzea Liberty Bell Center, kde je vystavený zvon Svobody, symbol amerických dějin.

Foto: Michal Kužel America Tours

Zvon Svobody

Společně se projdeme k Washingtonovu parku, kde je památník padlých neznámých vojáků. Cestou míjíme velice zajímavou historickou ceduli, která nám připomíná vyhlášení samostatného Československého státu Tomášem G. Masarykem zde ve Filadelfii.

Foto: Archiv

Philadelphia

V pozdních odpoledních hodinách mají účastníci zájezdu společnou okružní jízdu obojživelným autem, kterému se říká „kachna“. Tento „obojživelník“ s námi projede historickou část města, podíváme se na nábřeží řeky Delaware, projedeme rušnou ulicí plnou barů a kaváren a v neposlední řadě nám je ukázána nejstarší ulice města a také malebný domek Betsy Rossové, která byla autorkou americké vlajky.

Foto: Archiv

Dům Betsy Rossové

Klienti jsou z této prohlídky nadšeni. Je pojatá tak trochu „po americku“ a řidička a průvodce jsou tak trochu „funny“ neboli zábavní. Celou prohlídkovou trasu nám pouští hudbu z filmu Rocky, který se zde natáčel, a pokouší se s námi vtipkovat. Jelikož se tato atrakce jmenuje Duck Ride (Kachní vyjížďka), je potřeba celé představení doplnit o kachní kvákání. Pomocníkem nám je žlutý kachní zobáček z plastu, vydávající napodobeninu kachního kvákání. Závěrem celé atrakce nás čeká vplutí do řeky Delaware a krátká plavba.

Foto: Jan Kužel

Řidička kachny

Celá atrakce nám zabrala něco málo přes hodinu. Před odjezdem na hotel volíme variantu kratšího osobního volna ve městě na úkor společné večeře v jednom z vyhlášených bufetů nedaleko hotelu, kam následně odjíždíme.

Foto: Archiv

Večeře v buffetu vždy nadchne všechny

V bufetu každý zaplatí vstupné ve výši 15 USD na osobu, a co sní a vypije, je pouze na něm. Tomuto způsobu stravování se v USA říká „all you can eat“ (sněz, co zmůžeš). Nechybí pestrý salátový a ovocný bar, různé druhy grilovaných a pečených mas, steaky připravované na grilu, několik druhů příloh, pizza, hamburgery, hotdogy a mnoho dalšího. Vždy je třeba podotknout, aby zbylo místo na desert, který je nedílnou součástí každé bufetové restaurace All you can eat. Na hotel se dostáváme ve večerních hodinách, unavení, spokojení a hlavně dobře najedení.

Zítra nás čeká hlavní město Washington!

Autor: Jakub Fučík America Tours

Anketa

Chtěli byste se projet obojživelníkem ?
ano
81,3 %
ne
18,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 155 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám