Hlavní obsah

Velký okruh východní Kanadou: Den 7 - Quebec City

Blíží se doba dovolených a někteří stále váhají, kam se vydat. Pro ně přinášíme sérii článků popisující zájezd do východní Kanady tak, jak ho vidí průvodce jedné renomované cestovní kanceláře, která je na trhu již mnoho let a zájezd má dokonale propracovaný. Je pak na každém cestovateli, zda pojede do Kanady sám, nebo s nějakou cestovní kanceláří.

Foto: Jaroslav Stehlík

Chateau Frontenac

Článek

Quebec City bylo založeno Samuelem Champlainem v roce 1608 a patří mezi nejstarší města na americkém kontinentu. Jeho význam určovala především strategická poloha v místě, kde se řeka Sv. Vavřince zužuje.

Foto: Archiv

Quebec City

Dnes je hlavním městem provincie Quebec s více než půl miliónem obyvatel.

Turisticky nejvyhledávanější je část starého města, obehnaného historickou zdí, kde se můžete projít romantickými křivolakými uličkami nebo si dát specialitu v nesčetných restauracích.

Foto: Jaroslav Stehlík

St.Lawrence u Quebecu

My se ale po ránu vracíme na ostrov Orleáns a objíždíme ho celý dokola. Silnice je dlouhá přes 20 km a všichni se kocháme překrásnými domečky se zahradami plnými květin. Zážitek ještě umocňuje to, že ve východní Kanadě žádné domy nejsou oplocené, a tak ostrov působí jako velká rozkvetlá zahrada. Ihned za mostem při výjezdu z ostrova Orleáns jedeme ke známým vodopádům Montmorency.

Foto: Archiv

Montmorency Falls

Tady klienty vysazuji na kopci nad vodopádem a mají hodinu na to, aby procházkou podél nich došli na dolní parkoviště, kde je budu čekat. V návštěvním centru nakupujeme suvenýry, doporučuju typickou kanadskou ušanku, ve které přežijete jakoukoliv zimu.

Foto: Archiv

Quebec City

Pak už zamíříme několik kilometrů zpět do Quebec City. Na předměstí projedu kampus světoznámé Lavalovy univerzity a pak pokračujeme podél parků nejprestižnější obytnou čtvrtí až do centra města.

Foto: Archiv

Chateau Frontenac

Zastavujeme u největší dominanty, historického hotelu Chateau Frontenac, který dnes patří do luxusního řetězce hotelů Fairmont. Tento hotel hraje významnou roli v dějinách provincie Quebec, dokonce hostil setkání Franklina D. Roosevelta a Winstona Churchilla při Quebecké konferenci v roce 1943. Jeho stavba je dominantou města.

Foto: Jaroslav Stehlík

Chateau Frontenac

Procházíme se podél hotelu na vyhlídce nad řekou a fotíme. Po prohlídce hotelu a vyhlídek ještě nasedáme do vanu a jedeme na prohlídku historické části města, zastavujeme na vyhlídkách. Prohlédneme si budovu historického nádraží.

Foto: Archiv

Quebec City

Večer máme individuální program. Je sobota a historické centrum města ožívá pouličními umělci a všechny nás lákají k procházkám. Restaurace i jejich zahrádky jsou plné hostů a maličké centrum města neuvěřitelně žije. Do postele se dostáváme až kolem půlnoci.

Foto: Archiv

Hotelový pokoj

Zítra nás čeká hlavní město Kanady Ottawa.

Autor: Jan Kužel America Tours

Anketa

Chtěli byste se domluvit francouzsky (jazykem provincie Quebec)?
ano
70,1 %
ne
29,9 %
Celkem hlasovalo 268 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám