Hlavní obsah

Perly západní Kanady - den šestý, perla Skalnatých hor - Banff

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak už sám název zájezdu napovídá, západní Kanada je skutečnou perlou severoamerického kontinentu. V tomto „seriálu“ na pokračování si detailněji popíšeme, co klienty čeká a nemine, jak probíhá den po dni a jaké zajímavosti po trase uvidíme.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Kdo je víc zvědavý? Turista nebo medvěd?

Článek

Snažíme se co nejdříve odjet z Calgary. Máme totiž před sebou jedno z nejkrásnějších míst v západní Kanadě, národní park Banff.

Tudy jsme už sice cestou do Calgary projížděli, takže jsme si udělali představu, co nás asi čeká a nemine. Odjezd z Calgary je naprosto bezproblémový, cestou žádné dopravní zácpy ani kolapsy. Ovšem druhý směr do centra města je poněkud ucpanější.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Fauna západní Kanady

Než definitivně opustíme město, uděláme si krátkou zastávku v Olympijském parku, kde se konaly XV. Zimní olympijské hry. Park je v současné době využíván ke všem sportovním aktivitám jak v létě, tak v zimě. Je tu mnoho lanovek, vleků, stezek pro freeridové cyklo sjezdy a další aktivity.

Před areálem se třepotají vlajky zemí, které se účastnily této olympiády a nechybí obchod se suvenýry. Vzpomenete si, čím se tato olympiáda zaryla do paměti Čechů? Jarmila si okamžitě vzpomene na známý „jamajský bob” a jeho posádku. Irena ihned dodává, že poslanec Ploc zde získal stříbrnou medaili. Správné odpovědi! Teď už ale opravdu odjíždíme do Banffu stejnou cestou, po které jsme do Calgary přijeli.

Foto: Canmore CVB

Canmore

Naše první zastávka je ve městečku Canmore, které leží v těsném sousedství národního parku. Tady mají naši klienti možnost výletu helikoptérou nad Skalnatými horami. Letí všichni.

A aby ne, je to překrásný let nad štíty hor. Let samotný trvá asi 12 minut, ale v paměti ho budete mít hodně dlouho! Když se vyvede počasí, pohledy jsou naprosto fascinující.

Foto: Voyager Inn Banff

Náš hotel v Banffu

Do městečka Banff, kam se přesouváme po absolvování letu, přijíždíme okolo poledne. Uděláme si krátkou prohlídku centra, které připomíná alpskou vesničku. Obchůdek vedle obchůdku, mnoho suvenýrů, barů, kaváren a restaurací.

Tady se nám bude líbit Jakube! Ozvalo se z auta. Ano, je to tak. Banff je opravdu idylickým městečkem obklopeným horskými masívy a nekonečně hustým lesem. Dáme si krátkou pauzu na oběd a rozchod v centru.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Minnewanka Lake

Někteří nedočkavci se vrhají po obchodech se suvenýry a jiní se vydávají do restaurace na oběd. V odpoledních hodinách máme zaplacenou vyhlídkovou projížďku lodí po jezeře Minnewanka, které leží asi 20 minut jízdy autem od centra Banffu. Plavba je skutečně nádherná, téměř nikdo nevnímá výklad našeho průvodce na lodi, a spíše se věnuje fotografování a pozorování okolní přírody.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Minnewanka Lake

Plavba trvá necelou hodinu a opravdu stála za to. Po jejím absolvování se ještě projdeme kousek okolo jezera, uděláme pár společných fotografií a vydáme se dál.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Johnston Canyon

Naše další zastavení bude u kaňonu, který se jmenuje Johnston Canyon. Je to velice populární zastávka návštěvníků parku. Čeká nás tu asi 2hodinová vycházka podél řeky Johnston Creek.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Johnston Canyon

Celý kaňon byl formovaný erozí po více než tisíc let a na jeho konci nás čekají dva úžasné vodopády, jeden se nachází ve spodní části kaňonu, druhý o kousek dál v horní části nad kaňonem. Jdeme stejnou cestou tam i zpět. Každý volí své tempo, času máme dostatek, tak proč ho nevyužít v tak překrásném místě.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Hotel Fairmont Banff

Cestou zpět do města se ještě v krátkosti zastavíme na vyhlídce u hotelu Fairmont Banff, který připomíná veliký zámek stojící uprostřed lesů. Jedná se o hotel, který postavila kanadská železniční společnost, která sem vozila turisty za rekreací a především za horkými minerálními lázněmi.

Foto: Voyager Inn Banff

Relaxace u bazénu je jedinečným závěrem našeho dne

V pozdních odpoledních hodinách se jedeme ubytovat do našeho hotelu, který leží asi 2 km od centra města. Po ubytování máme možnost návštěvy koupele v horkých pramenech, které se nacházejí nad městečkem.

Někteří upřednostní volný podvečer a večer, pár účastníků se se mnou jede zrelaxovat do horkých pramenů, které jsou zároveň léčivé a plné minerálů. Relax a uvolnění v bazénech s teplou vodou jsou opravdu jedinečným závěrem našeho dne v Banff.

Zítra nás čeká podrobná prohlídka národního parku Banff - opět je na co se těšit !!

Autor: Jakub Fučík America Tours

Anketa

Využíváte možností relaxace v minerálních lázních?
ano
25 %
ne
14,4 %
ještě jsem to nezkusil (a)
60,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 104 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám