Hlavní obsah

Perly západní Kanady - den třetí, cesta od pobřeží k jezeru Okanagan

Jak už sám název zájezdu napovídá, západní Kanada je skutečnou perlou severoamerického kontinentu. V tomto „seriálu“ na pokračování si detailněji popíšeme, co klienty čeká a nemine, jak probíhá den po dni a jaké zajímavosti po trase uvidíme.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Vinice západní Kanady

Článek

Při setkání u snídaně to vypadá, že se včera dlouho do noci flámovalo. A taky že ano... Děvčata dorazila do hotelu po půlnoci, ostatní jen o něco dříve. Vypadá to, že si všichni Vancouver zamilovali a doslova se nechali pohltit místní atmosférou a nočním životem, což je správně.

Aby si člověk dokázal užít dovolenou na maximum, musí se nechat tak trochu ovlivnit a přizpůsobit se místním zvyklostem a životu, což se této skupině podařilo na 100 %. Jen doufám, aby to tak pokračovalo do samotného konce zájezdu. Po snídani balíme kufry a vyrážíme na naši první etapu.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Cesta na sever

Vyrážíme lehce po půl deváté a město opouštíme po trans-kanadské silnici číslo 1. Naše první zastávka bude zhruba po dvou hodinách jízdy, a to v malém městečku, které se jmenuje Hope, kde zastavíme u místního infocentra. Zde se dozvíme, že se v okolních lesích natáčel v 80. letech minulého století film Rambo.

Foto: Archiv

Hope

O kousek dále je pěkné centrum, kde jsou krásné dřevěné sochy. Každoročně na podzim se zde koná festival uměleckého řezbářství motorovou pilou, ty nejzdařilejší kousky jsou vystaveny následně v centru města. Lahodná vůně linoucí se z místní kavárny vyláká nejednoho účastníka na výborné espresso a kus koláče. Po krátké přestávce pokračujeme dále směrem na městečko Princeton.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Jedna ze soch v městečku Hope

Cestou míjíme několik jezer, projedeme provinčním parkem Manning, kde je krásně vidět starý zlatý důl a pár indiánských obydlí. Do Princetonu přijedeme okolo 14. hodiny vyhladovělí. Zastavíme se u rychlého občerstvení Subway, kde každému připraví bagetu dle jeho přání. Počasí nám přeje, a tak si užíváme oběd při venkovním posezení ve společnosti ostatních turistů.

Foto: Subway

Subway

Z Princetonu pokračujeme dále po místní silnici č. 3 do malebné obce Keremeos, kde se zastavíme v obchůdku u místního farmáře. Jelikož ještě není ta pravá sezóna sklizně, nemáme na výběr z tolika druhů ovoce a zeleniny jako v létě či na podzim. V celé této oblasti se nachází mnoho farem a zemědělských usedlostí, kde se pěstují různé druhy ovoce a zeleniny. Celá oblast je teplotně nadprůměrná a dostatek slunečního svitu zaručuje farmářům bohatou každoroční úrodu.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Keremeos

Z Keremeosu pokračujeme do Pentictonu, kde zastavíme u jezera Shaka Lake a můžeme se vykoupat. Některým účastníkům jezero připomíná náš „Macháč” a do koupání se nehrnou. Ostatní se však nenechají odradit a jdou do plavek a do vody, která má příjemných 20˚ C.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Krajina cestou

V Pentictonu se ne náhodou nachází veliké vinařské informační centrum. V celé oblasti je mnoho vinařství a vinic, a to díky místnímu klimatu, ve kterém se vinné révě daří. Údolí podél jezera Okanagan, kolem kterého projíždíme, je doslova poseto vinicemi. Byla by škoda, abychom nevyužili příležitosti a v jednom z vinařství se nezastavili na ochutnávku vína. Pokaždé sázím na jistotu a jezdím s klienty do vinařství Sumac Ridge, které bylo oficiálním dodavatelem vína při konání Zimní olympiády ve Vancouveru v roce 2010.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Vinice

Posilněni vínem (kromě mě) pokračujeme podél jezera Okanagan do cíle našeho dnešního dne, města Kelowna. Město leží hned u břehu jezera, má nádherně udržovanou a čistou městskou pláž, kde se konají různé letní festivaly a akce. Žije tu okolo 117 000 obyvatel a v letních měsících toto číslo vzroste o dalších 20 tisíc.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Krajina po cestě

Celá oblast je vyhledávanou turistickou destinací, a to zejména penzisty, kteří sem míří z různých koutů Kanady. Panuje zde stabilní a teplé počasí. Průměrné letní teploty přes den neklesnou pod 25˚ C. Jezero Okanagan je rájem milovníků vodních sportů a jachtařů. Je dlouhé 135 km a široké zhruba 5 km, což zaručuje ten pravý zážitek při provozování vodní rekreace.

Foto: Jakub Fučík America Tours

Krajina po cestě

Po ubytování v našem hotelu Sandman Inn se vydáme na společný nákup a na zmiňovanou městskou pláž, kde se seznámíme s maketou hrozivého vodního hada Ogo-Pogo, který podle legendy žije v jezeře. Vpodvečer se vracíme na hotel, využijeme místní bar a bazén. Dokonalý závěr dnešního dne!

Foto: Zdenka Klárová

Kelowna

Načerpejte síly, zítra nás čeká národní park Revelstoke a Glacier!

Autor: Jakub Fučík America Tours

Anketa

Dáváte přednost tuzemskému nebo zahraničnímu vínu ?
Tuzemskému vínu
65,7 %
Zahraničnímu vínu
22,4 %
Víno nepiju
11,9 %
Celkem hlasovalo 134 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám