Hlavní obsah

Novinářka odhalila realitu skrytou za dechberoucími fotkami z Bali

Novinky, akr

Velké zklamání čekalo na editorku newyorského magazínu Fortune Polinu Marinovovou v jednom z nejstarších chrámů na Bali. Stejně jako řada dalších se těšila na krásnou fotku u jezera, narazila však na hodinové fronty a vodu žádnou, napsal britský server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Brána chrámu by se měla podle fotografií nacházet u jezera. Doopravdy tu ale žádné není.

Článek

Když si na Instagramu do vyhledávače zadáte hashtag GatesOfHeaven, v překladu Nebeské brány, pod tímto klíčovým slovem naleznete přes 15 tisíc příspěvků, přičemž většina z nich vypadá téměř identicky — člověk stojící mezi dvěma kamennými monolity nad křišťálově čistým jezerem. Místo je velice oblíbené mezi mladými cestovateli a fotografie vypadají úchvatně. Má to ale jeden drobný háček.

Kde by mělo být jezero, není ani kapka vody. Místo toho tam pod slunečníkem sedí fotograf s mobilem, který pomocí malého zrcadla vytváří optický klam. Za službu si nechá zaplatit dva dolary, v přepočtu asi 45 korun. Pokud tedy patříte mezi zájemce o pořízení snímku, přichystejte si peníze a obrňte se trpělivostí. Podle Marinovové může být fronta pořádně dlouhá.

„Když jsem zjistila, že voda je jen kus skla pod iPhonem, mé sny a naděje se rozpadly,“ napsala minulý čtvrtek na Twitter. „Je to důkaz, že instagramoví influenceři všechno zničili.“

Průvodce Marinovové sdělil, že se téměř nikdo z návštěvníků nezajímá o historii chrámu, většině jde prý pouze o fotku. Někteří si dokonce dlouhou frontu vystojí i vícekrát, protože se jim předchozí fotografie nelíbila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám