Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Staňte se kovboji nebo rytíři, poznejte život včel

Novinky, mšv

O víkendu se můžete vypravit hned do několika historických epoch. Některé české hrady a zámky zvou na středověké slavnosti nebo do období baroka. Na Vysočině si zase můžete zaskočit na Divoký západ a vyzkoušet si, jak by se vám v této době žilo. S významem včel se seznámíte v ostravské zoo.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se s dětmi na Divoký západ. Ilustrační foto

Článek
Praha

Zámecký bál

V neděli se otevřou brány Chvalského zámku všem princeznám a rytířům, pro něž se na nádvoří koná bál. Bude se především tančit, ale také soutěžit. A při té příležitosti se setkáte s mnoha známými princeznami, třeba Popelkou, Šípkovou Růženkou, Zlatovláskou nebo Koloběžkou I. Prohlédnout si můžete také interaktivní výstavu loutek. Další informace zde.

Dětské slavnosti

Vyrazte o víkendu Na Lochkovské slavnosti, které jsou určeny zejména dětem, ale nudit se jistě nebudou ani dospělí. Připraveny jsou různé pouťové atrakce, ale také pohádkový les nebo ukázky policejní či hasičské techniky. Akci po celý den doprovodí také hudba a další zábava pod širým nebem. Více informací najdete zde.

Ptačí pohádka

Vyrazte s dětmi v neděli na pohádku a vypravte se na dobrodružství s vrabčákem z Dejvic. V průběhu představení se dozvíte, o čem si ptáci povídají a jak se naučili létat. Pohádka je vhodná pro děti od čtyř do osmi let. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Pohádkový Točník

Kejklíři, kouzelníci, šermíři nebo tanečnice, ti všichni na vás čekají v sobotu na hradě Točník, kde se uskuteční středověký den. Program probíhající na třech nádvořích nabídne také ukázky řemesel, která si budete moct i sami vyzkoušet. Nebudou chybět ani kreslíři a karikaturisté, kteří vás rádi zvěční. Další informace zde.

Historický víkend

Do historie se můžete přenést také v Regionálním muzeu zlata v Jílovém u Prahy, kde se koná 10. ročník slavností inspirovaných mimo jiné barokem nebo steampunkem. Návštěvníky čekají stará řemesla, tanec, soutěže, hry, pohádky pro děti, ale také tvořivé dílničky nebo velké divadelní představení. Podrobnosti naleznete zde.

Jihočeský kraj

Jak funguje mlýn

Přijďte se podívat, jak funguje mlýn, a co vše se kolem něj musí obstarat. Do Hoslovic se sjedou sekáči z širého okolí, aby předvedli své dovednosti. Kromě soutěží v sečení trávy se budete moci také podívat, jak se peče chleba. Děti se budou moci zabavit v rukodělných dílnách nebo při hrách, připraven je také řemeslný jarmark nebo komentované prohlídky. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Letní dílna

Za chvíli začnou dětem prázdniny. Ještě před tím si mohou v Pivovarském muzeu v Plzni vyrobit originální prázdninový deník, který jim poslouží pro zaznamenávání zážitku. Bude se malovat, kreslit, lepit, zapisovat, zkusit si budete moci také vytvořit dřevěný lis na květiny nebo lístky. Podrobnosti najdete zde.

Karlovarský kraj

Zámecké slavnosti

Zámek Kynžvart ožije v sobotu historickým jarmarkem. Chybět proto nebudou zejména stánky s nejrůznějšími výrobky, připravena je také hudba, vystoupení nebo i workshopy pro děti, kde si budou moci vyrobit něco pěkného na památku. Nejmenší se budou moci zabavit také při projížďce na konících nebo u pohádky. Další informace najdete zde.

Ústecký kraj

Den magistra Kelleyho

Seznamte se s jednou z nejznámějších renesančních osobností českých dějin. Magistr Edward Kelley, alchymista na dvoře Rudolfa II. chystá na hradě Hněvín poutavý program. Kromě šermířských nebo sokolnických ukázek se můžete těšit na zábavnou stezku, kde se dozvíte více informací o pobytu magistra Kelleyho v Mostě. Na konci vás také čeká podívaná, kdy bude alchymista prchat z hradní věže. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Dračí den

Zámek Horní Libchava chystá na sobotu speciální prohlídky pro všechny příznivce pohádek. Při Dračím dni se můžete těšit na interaktivní procházky památkou po boku princezny, připraveny jsou také dvě představení. Po celý den budete moci navštívit dílnu, kde se bude tvořit a malovat, děti se rovněž budou moci zúčastnit interaktivních her a soutěží. Další informace najdete zde.

Královéhradecký kraj

Letecký den

Přijďte se do Hradce Králové pokochat letadly. V sobotu se na tamním letišti uskuteční charitativní akce, jejímž cílem je umožnit hendikepovaným lidem nezapomenutelný zážitek z vyhlídkového letu. Kromě toho jsou ale připraveny i akrobatické ukázky, přehlídka vojenské historické i současné techniky nebo vystoupení hudebních skupin. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Výstava pro děti

Od začátku června se v Litomyšli koná výstava Zdeňka Milera speciálně pro děti. Expozice připomíná jeho díla, přičemž největší pozornost je věnována Krtečkovi, ale také dalším postavičkám, jako jsou Kubula a Kuba Kubikula. Výstavu doplňuje tematická herna, kde si mohou děti složit puzzle, zahrát si piškvorky a mnoho dalšího. Další informace zde.

Vysočina

Westernový den

Přeneste se na americký Divoký západ. Navštivte westernové městečko Stonetown, kde se v neděli uskuteční zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi. Čeká vás akční hra nazvaná Zatracená mapa, připraveny jsou ukázky traperských dovedností, ale také hry, kde si budou moci i nejmenší vyzkoušet různé westernové aktivity. A nezapomeňte navštívit i salón. Další informace naleznete zde.

Jihomoravský kraj

V pohybu

Užijte si aktivní sobotu. Navštivte festival Znojmo v pohybu, kde vás čeká například orientační běh s překážkami. Budete mít možnost vyzkoušet si i různé další aktivity, akce nabídne také vystoupení několika hudebních interpretů. Kromě toho jsou na programu workshopy, soutěže a mnoho dalšího. Více informací najdete zde.

Olomoucký kraj

Festival pro táty

Tatínkové, oslavte se svými dětmi Den otců. Navštivte olomoucký Tátafest, kde si budete moci se svými ratolestmi vyzkoušet nejrůznější hry a sportovní disciplíny, jako například curling, žonglování, chůzi po slackline a další. Akci doprovodí také hudební program. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Zahradní slavnost

Pohodové odpoledne můžete strávit v sobotu na zahradní slavnosti v Hostětíně. Nudit se nebudou malí ani velcí návštěvníci. Pro děti jsou přichystány zábavné aktivity a hry, dospělí se mohou těšit na ochutnávky dobrot, ale také na tipy z oblasti zahradničení. Nebude chybět ani káva nebo možnost vtělit se do kůže nevidomého člověka. Další informace zde.

Moravskoslezský kraj

Den pro včely

Víte, jak moc jsou včely důležité pro život na Zemi? Přijďte to zjistit v sobotu do ostravské zoo, kde se dozvíte množství informací o životě tohoto hmyzu. Jak dlouho žijí dělnice, co je voština nebo medomet... Zájemci si budou moci také vyzkoušet stáčení medu, chybět nebude ani prezentaci dalších včelích výrobků. Podrobnosti zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám