Hlavní obsah

Místo dveří na toaletu omylem otevřela nouzový východ letadla

Novinky, mšv

Pořádného přešlapu se dopustila pasažérka na letu z Manchesteru do Islámábádu. Ještě před vzletem si chtěla dojít na toaletu, jenže si spletla dveře a otevřela nouzový východ. Není jasné, proč posádka incidentu nezabránila, nicméně letadlo kvůli němu nabralo osmihodinové zpoždění, informoval server Independent.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo na palubě letadla společnosti Pakistan International Airlines.

Článek

Letadlo společnosti Pakistan International Airlines bylo připraveno k odletu. Symbol zapnutých pásů svítil, posádka měla být usazená. Jistá cestující se i přes výstražný signál rozhodla dojít si na toaletu a v nevědomosti způsobila zpoždění letadla, když si spletla dveře na toaletu s únikovým východem. Spustila tím aktivaci nouzového režimu letadla.

Odlet byl okamžitě odložen a všichni cestující museli letadlo opustit. Na svou cestu mohli nastoupit až následujícího rána. „Všem pasažérům jsme poskytli večeři a těm, kteří nemohli letět, také ubytování a pozdější let,“ uvedl mluvčí společnosti. Když je totiž letadlo uvedeno do nouzového režimu a později vzlétne, musí se část cestujících vyloučit z přepravy kvůli případným evakuačním limitům.

„Velmi nás tato nepříjemnost, kterou museli naši cestující prožít, mrzí,“ dodal mluvčí. Kvůli letadlu bylo opožděno i několik dalších letů a pasažéři, kteří cestovali později, si stěžovali, že jim nedorazila zavazadla. „Velmi chabý servis,“ konstatoval jeden z 38 cestujících, kteří byli nuceni nastoupit na pozdější let. „Nejprve jste nám zavazadla nepředali v Manchesteru a teď jsou stále půlku světa od nás,“ dodal.

Aerolinky později na Twitteru vyzvaly cestující, aby striktně dodržovali bezpečnostní instrukce, a nedocházelo tak k nepříjemnostem, které mohou ovlivnit stovky dalších pasažérů. Šéf společnosti nařídil celý incident prošetřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám