Hlavní obsah

Zaplatil si tři tisíce za chatku v Amsterdamu. Vyklubal se z ní přepravní kontejner

Novinky, mšv

Britský turista Ben Speller na svůj pobyt v Amsterdamu asi jen tak nezapomene. Přes portál Airbnb si totiž rezervoval ubytování v „čisté chatce s vlastní koupelnou” za 100 liber (téměř 3000 korun) za noc. Jaké bylo ovšem jeho překvapení, když zjistil, že ona čistá chatka je ve skutečnosti přepravní kontejner s matracemi na podlaze, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speller uvedl, že kolem rezervovaného ubytování ve čtvrti Pauwenpad musel i se svými přáteli třikrát projet, než mu došlo, že kontejner bude pravděpodobně onou nemovitostí, kterou si zarezervoval. „Říkali jsme si, že tohle přece nemůže být ono. Nakonec se ukázalo, že je,“ popsal nizozemskému serveru AT5. Speller proto zkontroloval svou rezervaci, kde si všiml drobné změny v popisu nemovitosti — z chatky se stihl stát právě obytný kontejner.

Když Speller své ubytování otevřel a spatřil tři matrace na zemi a přenosnou toaletu, okamžitě dveře opět zabouchl a odešel. Nakonec si s přáteli musel zaplatit za hotel, který vyšel na 230 liber (6700 korun). Vrátit peníze mu majitel kontejneru, uvedený pouze jako Jacob, odmítl. Speller se ovšem obrátil přímo na společnost Airbnb, která mu vrátila plných 330 liber, tedy nejen částku za „chatku“, ale i za hotel.

„Hostitele i jeho ubytování jsme z naší aplikace vyloučili. Zavádějící informace u nás nemají místo a náš tým tvrdě pracuje na tom, aby takové osoby stihl identifikovat co nejdříve,“ uvedl mluvčí Airbnb pro Independent. Server AT5 navíc zjistil, že kontejner byl na ulici umístěný bez oprávnění. Snaha najít vlastníka byla zatím neúspěšná.

Reklama

Výběr článků

Načítám