Hlavní obsah

Konec podpatkům. Norské aerolinky už je nebudou po letuškách vyžadovat

Novinky, mšv

Norské aerolinky Norwegian se rozhodly upustit od svého kontroverzního pravidla, podle nějž musely letušky mimo letadlo nosit pouze boty na podpatku. Klasickou obuv si mohly vzít jen v případě, že k tomu měly potvrzení od lékaře, nyní si už budou moci zvolit samy. Stejně tak končí i nutnost se líčit, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí společnosti Norwegian potvrdil, že dosud musely letušky nosit potvrzení od lékaře, kdykoli chtěly mít jiné boty než ty na podpatku. Nařizovaly jim to předpisy aerolinek týkající se dress codu — boty musely mít podpatek minimálně dva centimetry vysoký, za což byl dopravce silně kritizován. Podle Independentu mnozí klienti namítali, že je společnost uvězněná v mužském světě a nepřátelská k ženám.

„Po naší posádce jsme vždy vyžadovali, aby nosila plochou obuv na palubě letadla — kvůli bezpečnosti i pohodlí. Komfort našich zaměstnanců se snažíme neustále zlepšovat. Nyní mohou letušky nosit plochou obuv po celou dobu a samy si mohou vybrat, zda se chtějí, či nechtějí líčit. A mužští členové posádky mohou nosit lehký make-up,“ vysvětlil mluvčí společnosti.

Nízkonákladová společnost Norwegian není první, která od striktních pravidel upouští. Nedávno podobný krok učinily také aerolinky Virgin Atlantic, které letušky zbavily povinnosti používat líčidla.

Letecký průmysl je kvůli striktnímu dress codu často označován za rigidní a nejvíce lpící na pravidlech. Změny se v něm udávají podle kritiků velmi pomalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám