Hlavní obsah

Singapurské letiště Changi je opět nejlepší na světě

Novinky, mšv

Moderní letiště Changi v Singapuru je znovu tím nejlepším na světě. Zvítězilo v cenách společnosti Skytrax World Airport Awards, které jsou založené na hodnocení samotných cestujících. Letiště vyhrálo už posedmé v řadě, ale za 20 let, co se ceny udílejí, je to už jeho desáté vítězství, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Vstup do jednoho z terminálů letiště Changi.

Článek

Changi se prezentuje jako „více než letiště“. Návštěvníci v něm totiž nemusí jen znuděně posedávat před odletem do svých destinací. V areálu najdou umělecké instalace, park s motýly, zahradu i kino. Nejnovějším přírůstkem má být budova Jewel s vodopádem a dalšími zahradami, která se otevře v polovině dubna.

Během jediného týdne letiště Changi registruje na 5000 odletů a příletů s 80 leteckými společnostmi. Cestující se z něj mohou vypravit do 200 světových destinací, aktuálně také se Singapore Airlines do New Yorku na nejdelší světové lince.

„Děkujeme cestujícím za jejich podporu. Jejich hlas nás motivuje k tomu, abychom naše služby neustále zlepšovali a i nadále definovali, jak může letiště vypadat,“ uvedl šéf Changi Airport Group Lee Seow Hiang. „Být zvolen posedmé v řadě nejlepším letištěm je pro Changi skutečný úspěch. Jsme rádi, že tímto můžeme zdůraznit jeho popularitu,“ dodal k tomu šéf společnosti Skytrax Edward Plaisted.

Asijská letiště dominují celé první desítce. Druhé místo má letiště Haneda v Tokiu, třetí Inčchon v Jižní Koreji. Prvním evropským letištěm je Mnichov na sedmé příčce, poté londýnské Heathrow na osmé a Curych na desáté.

Nejlepší světová letiště:
1. Letiště Changi, Singapur
2. Mezinárodní letiště Tokio Haneda, Japonsko
3. Letiště Inčchon, Jižní Korea
4. Mezinárodní letiště Hamad Dauhá, Katar
5. Mezinárodní letiště Hongkong
6. Mezinárodní letiště Čúbu, Japonsko
7. Letiště Mnichov
8. Letiště Londýn Heathrow
9. Letiště Narita, Japonsko
10. Letiště Curych, Švýcarsko
Zdroj: Skytrax

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám