Hlavní obsah

V Paříži se můžete projít Van Goghovými Slunečnicemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Město lásky nabízí další lákavý program nejen pro zamilované. Paříž je známá jako Mekka muzeí a místo, které opravdoví milovníci umění prostě musejí navštívit. Nová doba si ale žádá nové technologie, a tak se dnes nemusíte u mnohdy titěrných obrazů mačkat mezi stovkami dalších zvědavců. Ve speciálním muzeu se můžete octnout přímo uprostřed „plátna“ nejslavnějšího nizozemského mistra.

Foto: Profimedia.cz

v Atelier des Lumières můžete být Slunečnicemi doslova obklopeni. A ne tak ledajakými.

Článek

Atelier des Lumières, projekční muzeum specializované na zcela nový zážitek z obrazů předních mistrů, bylo v Paříži otevřeno loni v dubnu. Po úspěšném startu s obrazy Gustava Klimta a Friedensreicha Hundertwassera, které zhlédlo 1,2 milionu návštěvníků, nyní přišel na řadu nejslavnější nizozemský malíř.

Až do 31. prosince se v muzeu můžete nechat ohromit výraznými tahy štětce Vincenta van Gogha v nadživotní velikosti. A ačkoli Klimtovy a Hundertwasserovy barevné kreace musely být též pastvou pro oči, Van Goghova snová krajina se zdá být pro podobný účel jako stvořená.

Nemohou samozřejmě chybět umělcovy Slunečnice, Hvězdná noc, Olivovníky, Kosatce ani Kavárna v noci. Procházku jeho vrcholnými díly doprovází zpěv francouzské zpěvačky Niny Simone.

Pokud tedy máte cestu do Paříže, na „brouzdání se” tou nejkrásnější loukou už nemusíte čekat až do léta...

Reklama

Výběr článků

Načítám