Hlavní obsah

Aerolinky chtěly vyhodit cestující z letadla, byla prý moc odhalená

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Emily O’Connorová málem propásla svou dovolenou. Posádka aerolinek Thomas Cook ji totiž chtěla vyhodit z letadla, protože byla prý moc odhalená a mohla by někoho pobouřit. Žena měla na sobě dlouhé kalhoty a takzvaný crop top neboli krátké tílko. Poté, co si vzala bundu, ji zaměstnanci nechali na palubě, napsal server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O’Connorová mířila začátkem března na Tenerife, a tak se na cestu patřičně vyletnila. Posádka jí na letišti v Birminghamu ovšem řekla, že je nevhodně oblečená. „Ušla jsem pár kroků po palubě, když mě jeden ze zaměstnanců zastavil a řekl mi, že moje oblečení nevyhovuje standardům,“ řekla Britka s tím, že jí stevard ukázal magazín aerolinek, kde se píše, že cestující, kteří na sobě mají něco nepatřičného, nebudou vpuštěni na let, pokud se nepřevléknou.

Právě na to ji zaměstnanec upozornil — pokud se nepřevlékne, bude muset vystoupit. O’Connorová se otočila k ostatním pasažérům. „Promiňte všichni. Urážím někoho svým oděvem? Pokud ano, ihned se zakryju,“ řekla. Nikdo se ale neozval. V tu chvíli se už ale stevard ptal, kde má tašku, a chtěl ji nasměrovat k východu. Žena naštěstí cestovala se svou sestřenicí, která jí půjčila bundu, aby mohla na palubě zůstat.

Posádka pak promluvila ke všem cestujícím a zdůraznila, že pokud bude někdo nevhodně oblečen, nebude zkrátka moci let absolvovat. „Na palubě byl muž, co měl kraťasy a tílko, ukazoval víc masa než já,“ uvedla O’Connorová s tím, že byla incidentem velmi rozhněvaná.

Na zpáteční cestě bez problému

Ženy se zastala i její kamarádka, která oslovila aerolinku na Twitteru. „To ponížení, které musela cítit, a úplně bezdůvodně. Uráží vás ženské tělo? Jela na dovolenou, to na sobě měla mít overal?“

Úsměvné na celé situaci je, že se O’Connorová o týden později z Tenerife vracela a na cestu si vzala úplně stejné oblečení. A nikdo neřekl ani slovo. „Byl to nejhorší zážitek v mém životě, cítila jsem se sexualizovaná, jako kdybych se vystavovala,“ doplnila žena.

Mluvčí aerolinek se za incident omluvil, podle něj mohla posádka situaci vyřešit mnohem lépe. „Jako většina společností, tak i my dbáme na vhodná pravidla pro odívání. Vztahují se ve stejné míře na ženy i muže všeho věku, nikoho nediskriminujeme. Posádky našich letadel ale mají těžký úkol dbát na dodržování těchto pravidel, a ne vždy jim to vyjde,“ řekl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám