Hlavní obsah

Kalifornie v barvě zapadajícího slunce, kopce pokryly rozkvetlé sluncovky

Novinky, mšv

Říká se jí zlatý stát. Má to sice spojitost se zlatou horečkou v 19. století, ale s trochou představivosti by mohla Kalifornie své přezdívce dostát i dnes. Její jižní část je totiž aktuálně posetá rozkvetlými sluncovkami, které se pravidelně stávají objektem zájmu turistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornie září barvamiVideo: Reuters

 
Článek

Sluncovka kalifornská má žlutou až sytě oranžovou barvu, nelze ji proto v zelených kopcích přehlédnout. Přírodní úkaz se odvíjí od zimy — pokud je během ní hodně vlhko, vytvoří se skutečně husté květinové koberce. Letos svým dílem přispěly také lesní požáry, které krajinu vyčistily od plevele a mlází.

Během doby rozkvětu se barevná pole mění v turistické atrakce, kde si snad každý návštěvník chce pořídit fotografii. Turisté mohou zamířit hned do několika oblastí, například do Lake Elsinore jižně od Los Angeles. „Květiny opravdu miluji. A ta jejich barva. Jak můžete vidět, je hodně jasná, ale nádherná,“ uvedla pro agenturu Reuters návštěvnice Debbie Briantová.

V Lake Elsinore očekávají, že letošní sezona bude tak silná jako před dvěma lety, úřady proto předem připravily kampaň, kde turisty žádají, aby po květinách nešlapali. „Je toho víc, než jsem předpokládal,“ řekl další z návštěvníků Francis Silva. „Myslel jsem, že tu bude jen pár kytek, ale jsou úplně všude a kdykoli se otočím, je ten pohled krásnější a krásnější,“ tvrdí.

Velký příval turistů zažilo před dvěma lety i městečko Borrego Springs, kde žije jen kolem 3500 obyvatel. Během nezvykle dobré jarní sezony do něj ovšem zavítalo bezmála půl milionů turistů, aby si květiny prohlédlo. Městečko na takový příval lidí nebylo podle serveru Matador Network vůbec připraveno. Letos bude ovšem situace jiná, o usměrňování turistů se postarají i rangeři, kteří dohlédnou na to, aby nedocházelo k ničení květin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám