Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte na masopust nebo tvořivou dílnu

Novinky, mšv

Doba maškarních a masopustu je v plném proudu. Vyrazte s dětmi třeba na vodnický rej do Vodního domu v Hulicích nebo na masopust do Kadaně. Nebudete ochuzeni o soutěže ani dobré jídlo. Koná se také řada tvořivých dílen, na kterých se budete vystřihovat, malovat či kreslit.

Foto: Profimedia.cz

Vydejte se s dětmi na výtvarnou dílnu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Kbelský masopust

Doba masopustu už klepe na dveře. S dětmi si veselou atmosféru můžete užít už v sobotu v Kbelích. Vytáhněte masky a přijďte si užít spoustu zábavu, na programu budou hry a soutěže, loutkové divadlo, ale také volba krále a královny masopustu. Dospělí si zatím mohou dát něco k snědku, chybět totiž nebudou zabijačkové speciality či soutěž o nejlepší buchtu. Více zde.

Dračí pohádky

Vyrazte v neděli do Kulturního domu Kyje, kde se vám představí hned čtyři pohádky. Všechny budou mít ovšem jednoho společného jmenovatele, a to draka. Ten se chce ženit, a tak si hledá princeznu, potká ho však na cestě spousta dobrodružství. Loutkové představení doplňují písničky, které si budou moci zazpívat i děti. Více najdete zde.

Za indiány

Vydejte se za původními obyvatele Severní a Jižní Ameriky. V Náprstkově muzeu se setkáte s indiány a pomocí autentických předmětů, velkoplošných fotografií, ale i filmové dokumentace se seznámíte s jejich kulturou. Výstava o severoamerických indiánech je k vidění už jen do 17. února. Více zde.

Středočeský kraj

Vodnický rej

Užijte si pořádné masopustní veselí. Ve Vodním domě v Hulicích se uskuteční rej, který se ponese ve vodnickém duchu. Jsou na něj tedy zvány vodníci, vodnice, rusalky, ale i další pohádkové bytosti, pro něž jsou připraveny soutěže, tancování a také tvoření. Maskovaní návštěvníci mají vstupné zdarma. Další informace najdete zde.

Maškarní ples

Vyrobte si masky nebo jen vytáhněte nějaké ze skříní a chystejte se s dětmi na maškarní ples, který v neděli proběhne ve Společenském centru v Týnci. Přichystána je bohatá zábava, ale také dětská tombola. Více najdete zde.

Jihočeský kraj

Anděl Páně

V sobotu si můžete pod širým nebem užít divadelní představení Anděl Páně. Odehraje se na Otáčivém hledišti v zámecké zahradě Českého Krumlova. Užijte si oblíbenou pohádku v netradičním prostředí, vstupné je dobrovolné. Nezapomeňte si však teplé oblečení a podsedáky, ať nezmrznete. Další informace zde.

Plzeňský kraj

Papírový workshop

U příležitosti výstavy Papírové království v Domu historie Přešticka se uskuteční tvořivý workshop. Bude se na něm všemožně vystřihovat. Akce je vhodná pro děti od osmi let a vstupné je 25 korun. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Herní odpoledne

Navštivte v sobotu Městskou knihovnu v Lokti, kde si můžete vyzkoušet nové a zábavné hry, deskové i jiné. Kromě toho si ale můžete vybrat i z kompletní nabídky nebo trénovat na piškvorkový turnaj, který se uskuteční v březnu. Více zde.

Ústecký kraj

Masopust v Kadani

Užijte si masopustní veselí v Kadani. Kromě tradičního maskovaného průvodu městem se můžete těšit na bohatý doprovodný program, který se ponese třeba i ve znamení jídla. Dospělí si budou moci pochutnat na zabijačkových specialitách, ale i sladkých koláčích, pivu, slivovici a pivo. Děti se mohou těšit třeba na ukázky starých řemesel. Podrobnosti zde.

Liberecký kraj

Lety na saních

Přijďte se v sobotu pobavit na pozoruhodné závody v letech na saních. Akce se koná v obci Plavy u Tanvaldu a o klasické sportovní klání se nejedná. Hodnotit se bude také umělecký dojem, úbory letců, zkrátka celá stylizace. Diváci se mohou rozhodně těšit na neopakovatelný zážitek. Více naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Prázdniny v zoo

Přemýšlíte, kam s dětmi vyrazit o jarních prázdninách? Vaším cílem můžete být třeba královedvorská zoo, kde budou od 9. února do 17. března probíhat každé úterý a pátek komentované prohlídky po areálu zahrady. Průvodce vám představí nejen zvířecí obyvatele, ale poodhalí také zajímavostí ze zákulisí zahrady. Další informace zde.

Pardubický kraj

Výstava o strachu

Postavte se strachu čelem. Celý únor probíhá v památkové rezervaci Betlém v Hlinsku výstava nazvaná Neboj, neboj aneb Výstava pro všechny malé i velké strašpytly. Expozice představuje obrázky reflektující věci nebo zvířata, kterých se může kdekdo bát, třeba pavouky, duchy či hady. Strach ovšem výstava uvádí nikoli jako nepřítele, ale emoci, s níž je třeba v životě počítat. Další informace zde.

Vysočina

O Budulínkovi

Klasickou pohádko o Budulínkovi v netradičním provedení budete moci zhlédnout v třebíčském divadle Pasáž. Děj se odehrává v prostřední lesní hudební školy, setkáte se ovšem se všemi známými postavami. Navrch se ale bude hodně hrát na nástroje a především zpívat. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Robotický den

Vydejte se v sobotu do brněnského VIDA! science centra, kde prožijete den jako ze sci-fi. Hlavní slovo totiž budou mít roboti. Zkuste si naprogramovat vlastního robotího pomocníka nebo si jen prohlédněte ty stávající. Připraveny jsou workshopy, soutěžní disciplíny nebo i trenažer Formule 1. Více naleznete zde.

Olomoucký kraj

Prázdniny v muzeu

Speciální prázdninový program je pro děti přichystán v Pradědově dětském muzeu v Bludově, a to až do 17. března. O pondělcích se bude konat maškarní, budete si moci vyrobit i vlastní škrabošky. Středy jsou určeny chemickým pokusům. Soboty zase nejrůznějším výtvarným a kreativním workshopům. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Výstava letadélek

Máte rádi hračky na dálkové ovládání? Na Zlínském zámku až do konce února můžete zhlédnout expozici, která představuje zejména letadélka, to největší má rozpětí křídel sedm metrů. K vidění jsou ale také modely historických lodí, stovka modelů aut či historických staveb. Podrobnosti najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Do zoo levněji

Jarní prázdniny slaví do 17. března také v ostravské zoo. Připraven je doprovodný program ve výukovém centru, kde si můžete prohlédnout kostry různých živočichů. Zájemci mohou také nakrmit volně žijící ptáky, kteří se rozhodli v zimě usídlit v areálu zoo. Připraveno je také snížené mimosezonní vstupné. Další informace zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám