Hlavní obsah

Cestující v Praze se kvůli vánici na šest hodin zasekli v letadle

Novinky, mšv

Zhruba 200 pasažérů společnosti Ryanair prožilo nepříjemných 6 hodin v letadle mířícím z Prahy do Madridu. Kvůli sněhové vánici, která nedovolovala odlet, se totiž zasekli na palubě bez možnosti vystoupit zpět do terminálu. Letiště na to ale prý bylo připraveno, uvedl mluvčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na pražském letišti uvízlo v letadle na šest hodin 200 cestujícíchVideo: @Aargimiro, AP

 
Článek

Let měl být uskutečněn už v neděli ráno, nástup do letadla byl ale odložen na poledne. Společnost Ryanair poté cestující držela na palubě šest hodin, než kvůli špatnému počasí let zrušila úplně. Cestující chování aerolinek rozlítilo, protože v letadle byli děti, těhotné ženy a nemocní lidé, a nikomu nebylo během čekání poskytnuto jídlo ani pití. Podle serveru Euro Weekly News trpěli někteří pasažéři záchvaty paniky.

Svou nespokojenost mnozí pasažéři ventilovali pomocí sociálních sítí, kde si na společnost Ryanair stěžovali. „Před třemi hodinami nás zavřeli v letadle, nenabídli nám vodu ani jídlo, neposkytli žádné informace. Z okénka vidíme zmrzlá křídla, cestujícím je zle,“ napsal Argimiro Perez na Twitter.

„Důvod zpoždění letecká společnost s letištěm nekomunikovala. Letadlo bylo po svém příletu do Prahy navedeno na provozuschopné stání, nemůžeme tedy v tuto chvíli potvrdit, že by důvodem zpoždění na odletu byl sníh,” řekl Novinkám mluvčí pražského letiště Roman Pacvoň. Dodal, že více bude známo po pečlivém prošetření, které aktuálně probíhá. „Na palubě letadla čekali odbavení cestující z rozhodnutí posádky, ačkoli letiště bylo připraveno zajistit výstup cestujících do terminálu,” doplnil.

Cestující si podle Euro News Weekly následně museli zařídit sami i ubytování. „Spousta letů byla zrušena a my nemáme kapacity, abychom pasažérům nějaké ubytování našli,” cituje server zaměstnance společnosti Menzies Aviation, která na pražském letišti zajišťuje Ryanairu handlingové služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám