Hlavní obsah

Nejlepší hotel světa mají v Kostarice. Oslní výhledy na Pacifik i zvířecími sousedy

Novinky, mšv

Tulemar Bungalows & Villas v Kostarice je nejlepším hotelem na světě. Rozhodli o tom cestovatelé v první letošní kategorii cen portálu TripAdvisor. Loňský vítěz, kambodžský Viroth’s Hotel v Siem Reapu skončil na třetí příčce. Nejlepším českým hotelem je Unitas v Praze, do vítězné pětadvacítky se ovšem neprobojoval.

Foto: Tulemar Bungalows & Villas

Bungalovy připomínají stromové domky. Zasazeny jsou do bujného lesa s výhledem na oceán.

Článek

Hotel Tulemar Bungalows & Villas stojí na okraji bujného lesa, ale zároveň je situován v blízkosti oceánu, konkrétně u přírodní rezervace Manuel Antonio na pobřeží Pacifiku. Disponuje čtyřmi bazény a čtyřmi restauracemi, ze svých teras pak nabízí působivé výhledy na třpytivé moře.

Hotelové bungalovy mají připomínat stromové domky, sousedy proto hostům někdy mohou být opice nebo lenochodi.

Noc v hotelu vyjde průměrně na 5500 korun, vyjma ubytování samotného si návštěvníci nejvíce pochvalují přátelský a nápomocný personál, ale také skvělé jídlo.

„Perfektní dovolená. Nejlepšími okamžiky bylo zkrátka odpočívat na verandě, dívat se na oceán a pozorovat, jak kolem prolétávají papoušci,“ uvádí jedna z recenzí na portálu. „Během posledních tří let jsme Tulemar navštívili třikrát a pokaždé jsme byli v úžasu,“ píše se v další.

Za Evropu bodovala i Praha

Druhým nejlepším hotelem se stal Belvedere v italském Riccione. Loňský vítěz, kterým je kambodžský Viroth’s Hotel, skončil v letošních cenách třetí.

Dále bodovaly například rakouský hotel Alpin Spa Tuxerhof v Tuxu, Belmond Palacio Nazarenas v peruánském Cuzcu, Quinta Jardins do Lago na portugalské Madeiře, Hotel 41 v Londýně nebo Mandapa v Ubudu na Bali.

Nejlepší hotely jsou řazeny dále i podle oblastí. Kromě již zmíněného hotelu Belvedere v Itálii se do pětadvacítky nejlepších evropských hotelů probojovaly i dva pražské. Na 14. místě skončil Unitas Hotel, který je zároveň nejlepším v Česku, 19. se umístil BoHo Prague Hotel.

O pořadí v cenách TripAdvisor Travellers‘ Choice se rozhoduje na základě algoritmu, který analyzuje nespočet uživatelských recenzí.

Reklama

Výběr článků

Načítám