Hlavní obsah

Bavorsko láká čím dál tím více Čechů

Právo, Jan Švábek

Nejen za prací a nákupy, ale i za zábavou a relaxem jezdí do sousedního Bavorska stále více Čechů. Sílícímu trendu se přizpůsobuje i německá strana včetně lyžařského střediska Velký Javor nebo lázní Therme1 v Bad Füssingu.

Foto: Profimedia.cz

Bavorsko láká české lyžaře i běžkaře. Ilustrační foto

Článek

„Zhruba třetinu našich návštěvníků a skoro polovinu našich zaměstnanců tvoří Češi, a to včetně obsluhy v naší restauraci,“ řekl Právu Andreas Stadler, marketingový ředitel Velkého Javoru, který se nachází zhruba 15 minut cesty autem ze Železné Rudy.

Materiály v češtině

Počet českých lyžařů na Velkém Javoru postupně roste. Středisko proto tiskne veškeré propagační materiály v českém jazyce a do češtiny má přeložené i webové stránky. Kromě 16 kilometrů sjezdovek areál nabízí lyžařům kabinové i sedačkové lanovky, pojízdné pásy i vleky nebo noční lyžování. Letošní novinkou je otevření zcela přebudované restaurace Aberseehaus s rychlým občerstvením u Velkého Javorského jezera.

Českými běžkaři je hojně využíván také nedaleký areál Bretterschachten ležící při cestě do Bodenmaisu. Vyhlášen je perfektně upravenými stopami, díky své nadmořské výšce 1120 metrů i dostatkem přírodního sněhu a kvalitním technickým zázemím.

Rostoucí oblibu Bavorska u českých turistů potvrzuje i vedoucí Informačního centra Bavorsko–Čechy v Plzni Simona Fink.

Češi jsou hned po Němcích nejčastější

Nouzi o české návštěvníky nemají ani termální lázně Therme1 v Bad Füssingu, které jsou od bývalého hraničního přechodu v Železné Rudě vzdálené zhruba 110 kilometrů. Češi jsou v lázních hned po Němcích druhými nejčastějšími návštěvníky. Po nich následují Rakušané.

Největší nápor Čechů lázně zažívají hlavně o víkendu, kdy jsou na místním parkovišti k vidění i téměř dvě desítky českých autobusů. Bad Füssing se může pochlubit dvanácti bazény s různě teplou vodou, léčivým pramenem, parními saunami i saunovým dvorem.

Reklama

Výběr článků

Načítám