Hlavní obsah

Kanadské městečko Dildo táhne turisty kvůli svému lascivnímu názvu

Novinky, mšv

Dildo je sexuální pomůcka. Dildo je také název městečka na kanadském ostrově Newfoundland. Kvůli lascivnímu a úsměvnému jménu přitahuje tato výspa civilizace s 1500 obyvateli turisty, kteří přímo dychtí po fotografii u uvítací cedule. Místní ale tvrdí, že návštěvníci velmi brzy zjistí, že jim Dildo nabídne i mnohá další potěšení.

Foto: Profimedia.cz

Je libo jedna fotka s Dildem?

Článek

„Lidé možná do Dilda přicházejí kvůli jménu, ale jakmile jsou tu, zjistí, že naše městečko je o něčem větším než jen o podivném jméně,“ myslí si místní obyvatel Roger George. „Je to nádherné místo, kde žijí tvrdě pracující lidé,“ dodává.

Stejný pocit sdílí i majitelka kavárny a provozovatelka společnosti s výletními loděmi Paula McEntegartová. „Chtěla bych, aby naše městečko bylo známé hlavně kvůli tomu, že si zde můžete odpočinout od shonu pracovního života a prostě hodit starosti za hlavu,“ vzkazuje turistům.

Foto: Profimedia.cz

Název Dildo údajně vychází z pojmenování dřevěného kolíku k zajištění pádel.

Ti sem samozřejmě míří primárně proto, aby se vyfotili u uvítací cedule na začátku městečka. Každý touží po fotce s Dildem. Zároveň mnoho návštěvníků zajímá původ poněkud bizarního jména. Má se za to, že dildo bylo původně označení pro dřevěný kolík, který newfoundlandští rybáři používali k „uzamčení“ vesel na svých loďkách.

Místní za jménem stojí

V 80. letech městečkem proběhla kampaň za přejmenování Dilda na něco trochu důstojnějšího. U místních ovšem totálně propadla, většina obyvatel si chtěla originální název zachovat. Dobře udělali, protože zájem turistů je docela velký a místní vědí, jak ze jména vytřískat maximum. V městečku se každoročně koná festival Dny Dilda, jehož maskotem je kapitán Dildo.

Turisté by podle místních neměli zanedbat ani prohlídku okolí obce. Mohou se vydat třeba na pozorování ptáků nebo ledovců a velryb. A pokud se jim snad městečko opouštět nechce, mohou ochutnat místní specialitu, takzvaný Dildo sticky pudding, což bude zřejmě lokální variace na anglický dezert sticky toffee pudding.

Foto: Profimedia.cz

Podle místních stojí za návštěvu i okolí městečka.

Obec s podobně dvojsmyslným názvem leží i nedaleko od České republiky. Je jí rakouský Fucking, kde je focení s uvítací cedulí rovněž velkým hitem. Ale místním je to na rozdíl od Dilda poněkud nepříjemné. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám