Hlavní obsah

V Abú Dhabí se otevřel největší vnitřní zábavní park na světě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud patříte mezi fanoušky rodinných zábavních parků, vydejte se do Abú Dhabí. V hlavním městě Spojených arabských emirátů se totiž v úterý otevřel největší zastřešený zábavní park na světě. Warner Bros World je rozdělen na celkem šest tematických sekcí, například Batmanovo Gotham City nebo Flintstoneovi, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Park má rozlohu přes 153 000 metrů čtverečních.

Článek

Zábavní park nebyl vybudován jako otevřený kvůli horkému pouštnímu klimatu v Abú Dhabí. Atrakce je nicméně určena spíše pro rodiny s dětmi, žádné divoké horské dráhy tu nečekejte. Setkat se tam můžete s postavičkami klasických kreslených pohádek — zajícem Bugs Bunnym, Tomem a Jerrym nebo psem Scooby-Doo, ty se nacházejí v tematické sekci Cartoon Junction.

Foto: Profimedia.cz

První návštěvníky uvítal Warner Bros World v úterý.

Dalšími částmi jsou Superman’s Metropolis, kde se návštěvníci, jak název napovídá, podívají za Supermanem, Wonder Woman nebo Aquamanem do města Metropolis, v Gotham City se setkají s Batmanem, Jokerem či Harley Quinn. Nechybí ani nejslavnější pravěká rodinka všech dob Flintstoneovi. Pouze dvě z 29 atrakcí mají minimální požadovanou výšku, na ostatní mohou návštěvníci všeho věku.

Park vyrostl na ostrově Yas, který je v Abú Dhabí rekreační zónou. Stál přes miliardu dolarů (22 miliard korun) a jeho rozloha činí přes 153 000 metrů čtverečních. Lístky se prodávají za 290 emirátských dirhamů pro dospělé (zhruba 1700 korun), děti mají vstupné za 230 dirhamů (zhruba 1300 korun).

Foto: Profimedia.cz

Scooby-Doo, Bugs Bunny nebo Tom a Jerry. I s těmito legendárním postavami se mohou návštěvníci v parku setkat.

Vedení parku doufá, že spolupráce s Warner Bros a přítomnost postaviček z kultovních kreslených pohádek přitáhne dostatečné množství návštěvníků.

Kdo by toužil po adrenalinovější zábavě v podobě divokých jízd po horské dráze nebo Thorovu kladivu, na jehož úder nejspíš jen tak nezapomene, může zamířit do dubajského AMG World of Adventure. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám