Hlavní obsah

Chátrající domky na amsterdamských kanálech se proměnily na hotely

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky let poskytovaly malebné domky na amsterdamských kanálech střechu nad hlavou správcům mostů. S nástupem moderní doby ale svůj účel ztratily a zůstaly opuštěné, mnohdy chátraly. Nedávno se ale jedenáct z nich proměnilo na elegantní hotelové pokoje, které nabízejí turistům přespání přímo v srdci nizozemské metropole, píše Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Správci mostů, kteří v domečkách bydleli, měli za úkol zvedat mosty, když projížděly lodě. Se zavedením centrálního ovládání ale pozbyla tato profese smyslu, stejně tak ikonické domky. Tedy až doteď.

Nyní se totiž mohou v roztomile titěrných domečcích ubytovat turisté a zůstat tak přímo v centru dění. Budovy nyní náleží pod Sweets Hotel a ceny pokojů, které jsou roztroušeny napříč celým Amsterdamem, začínají na 160 eurech, v přepočtu na zhruba 4100 korunách.

Projekt na obnovu domků byl spuštěn v roce 2012. O design interiérů se postaralo hned několik návrhářů a architektů, i proto každá z budov vypadá jinak — souvisí to nicméně i s konkrétními dispozicemi pokojů. Ty mají hlavní ložnici, dále malé koupelny i kuchyňky. Snídani si mohou hosté objednat donáškou.

Nejstarší ze zrekonstruovaných hotelových domků pochází z roku 1673 a leží uprostřed říčky Amstel. Kromě příjemného interiéru tedy některé pokoje nabízejí hostům i výlet do dávné historie. Ubytovat se v hotelu nicméně mohou pouze lidé starší 21 let. Prozatím je k přespání určeno jedenáct domků, v budoucnu by mělo přibýt dalších sedmnáct.

Reklama

Výběr článků

Načítám