Hlavní obsah

Nejlepší západy slunce mají v Kalifornii, tvrdí průzkum

Novinky, mšv

Kocháte se rádi romantickými západy slunce? Pak byste měli vyrazit do americké Kalifornie. Nová studie společnosti SpaSeekers totiž zjistila, že právě z toho amerického státu lidé nejčastěji sdílejí fotografie západů slunce na Instagram. Loni to bylo úctyhodných 5,7 miliónu snímků, více než na kterémkoli jiném místě na planetě, píše britský server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Západ slunce v kalifornské Santa Monice

Článek

Podle serveru bylo loni na Instagram nahráno celkově přes 286 miliónů fotografií západů slunce. Ukázalo se, že na některých místech jsou ale paprsky zářivější a oranžovější. Jedničkou má být právě Kalifornie, které se přezdívá Zlatý stát. To sice souvisí s někdejší těžbou zlata, ale na západy slunce přezdívka rovněž sedí.

Západy slunce lidé pořizují jak v přímořských metropolích Los Angeles či San Francisku, tak v národních parcích. A že jich v Kalifornii není málo. Mezi populární místa patří třeba Sequoia.

Druhou destinací, kde bylo pořízeno a nahráno nejvíce snímků, je Sicílie s množstvím 1,7 miliónu příspěvků, a indonéský ostrov Bali s množstvím 1,4 miliónu příspěvků. Následují Paříž, Sydney, Londýn, Moskva, Bombaj, thajský Phuket a desátá je Ibiza.

Reklama

Výběr článků

Načítám