Hlavní obsah

Hotel na Aljašce láká na pobyt v izolaci. Dá se do něj dostat jen vrtulníkem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru otevřený hotel na Aljašce slibuje návštěvníkům vskutku nevšední pobyt. Leží v severoamerickém národním parku Denali ve výšce kolem 1830 metrů nad mořem a přístupný je jen vrtulníkem. Hosty láká mimo jiné na izolaci od civilizace, není zde žádný mobilní signál. Za to tu jde pozorovat polární záře, píše server Atlantida Travel.

Foto: Profimedia.cz

Žádný mobilní signál? Za to ale polární záře.

Článek

Hotel Sheldon Chalet uprostřed drsných a osamělých hor nabízí návštěvníkům možnost přenocovat přímo v srdci této krajiny. Zároveň se ale nemusejí vzdávat komfortu — tedy pokud za komfort nepovažují plný signál. Ten tu kvůli odlehlosti totiž nenaleznou. Stejně tak se dá do hotelu dostat pouze helikoptérou. Leží totiž na takzvaném nunataku, tedy skalnatém horském vrcholku obklopeným ledovci.

Foto: Profimedia.cz

Do hotelu se dá dostat pouze helikoptérou.

Foto: Profimedia.cz

Hotel leží na takzvané nutace. V okolí se dá lyžovat nebo chodit na sněžnicích.

Na druhou stranu, odříznutí od civilizace bude nejspíš jedním z důvodu, proč do hotelu zavítat. Nedostatečné spojení s okolním světem ale musí vykompenzovat propojení s přírodou, jelikož z venkovních teras, ale koneckonců i za okny, lze pozorovat třeba působivou polární záři. Odpočinek od shonu je znásobený tím, že se v hotelu může ubytovat maximálně 10 osob.

Ačkoli hotel nabízí i nejrůznější wellness aktivity, hosté se mohou vydat objevovat i ledovcovou krajinu. Lyžování, trekking či chození na sněžnicích jsou jen zlomkem toho, co lze na hranici národního parku Denali podniknout. Relativně nedaleko leží stejnojmenná hora, dříve známá pod jménem Mount McKinley, která je se svými 6190 metry nejvyšší v Severní Americe.

Foto: Profimedia.cz

V hotelu se může ubytovat maximálně 10 lidí.

Kvalita služeb a technologický detox se odráží i na ceně. Cena pokoje začíná na 2300 dolarech za noc, což je v přepočtu více než 47 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám