Hlavní obsah

V emirátech otevřeli nejdelší zipline světa, měří 2,8 kilometru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Spojených arabských emirátech je od pátku v provozu nejdelší ziplinová dráha světa. Umožní uživatelům dosáhnout na trase dlouhé 2,8 kilometru rychlosti až 150 kilometrů v hodině. Jako rekordní už byla dráha v emirátu Rás al-Chajma zaregistrována Guinnessovou knihou rekordů. S odvoláním na zdroje ze SAE o tom informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zipline v emirátech je podle Guinessovy knihy rekordů nejdelšíVideo: Reuters

 
Článek

V SAE turisty lákají zejména pompézní Dubaj nebo hlavní město Abú Zabí, ale v tomto případě se budou muset vydat dál na sever, do blízkosti Ománu.

Dráha vybudovaná v emirátu Rás al-Chajma začíná ve výšce 1680 metrů nad mořem poblíž vrcholu hory Džabal Džajs. Emiráty doufají, že touto atrakcí přilákají návštěvníky i do méně známé lokality.

Zdoláním lanové dráhy v SAE se může ročně pobavit až 100 tisíc lidí. Není sice stanoveno žádné věkové omezení, ale na lano budou puštěny pouze osoby vysoké nejméně 1,22 metru s váhou do 150 kilogramů.

Emiráty si tuto atrakci mohou připsat k zatím známějším světovým prvenstvím, jako jsou nejvyšší budova světa nebo umělé ostrovy ve tvaru palmy.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled na Dubaj z nejvyšší budovy světa - Burdž Chalífy.

Reklama

Výběr článků

Načítám