Hlavní obsah

Přespání na výzkumné lodi zahrnuje i plavbu ponorkou

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečně netradiční přespání si mohou zájemci vyzkoušet na průzkumné lodi Alucia. Plavidlo patřící badatelské skupině OceanX se objevilo v dokumentární sérii BBC Blue Planet a jeho návštěva slibuje mimo jiné také výlet ponorkou do hlubin moře. O hosty se postará samotná producentka pořadu, třídenní výlet musejí ale nejprve vyhrát přes ubytovací službu Airbnb.

Foto: Profimedia.cz

Archivní snímek lodi Alucia

Článek

Podmínky výhry nejsou ovšem nijak složité, závisí spíš na štěstí. Účastníci totiž musejí napsat, jak si představují své ideální dobrodružství v hlubinách moře a o čem sní, že pod hladinou objeví. „Jelikož jsem na 500 hodin strávila v ponorce a nespočet týdnů točením v hlubinách moře, loď Alucia mi připadá už jako můj druhý domov,“ tvrdí producentka dokumentu Blue Planet Orla Dohertyová, která bude hostitelkou tří šťastných výherců.

Žádná výletní plavba

Přespání na lodi, která aktuálně kotví na Bahamách, ale nebude jediným zážitkem, který na hosty čeká. Třešničkou na dortu bude výlet jednou ze dvou malých ponorek, respektive batyskafem. „Cítím se privilegovaná, že budu moci tuhle unikátní příležitosti sdílet s našimi hrdiny a že jim budu moci ukázat krásy života v oceánu,“ dodává Dohertyová.

Zároveň říká, že potenciální zájemci by si neměli pobyt na lodi představovat jako nějakou okružní plavbu, protože na palubě Alucie se musejí dodržovat striktní pravidla — mimo jiné je zakázáno pořizovat selfie, rybařit, dámy nesmějí nosit podpatky či skřipce do vlasů. A zákaz se vztahuje i na koupání v oceánu bez oblečení. Na druhou stranu se návštěvníci dozvědí o extrémních dobrodružstvích a zážitcích, které se štábu a posádce přihodily během natáčení.

Na Bahamách, kde loď kotví, začne i plavba, konkrétně u Cape Eleuthera. Skončí v Nassau, které je hlavním městem souostroví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám