Hlavní obsah

Národní knihovna zve na vánoční jarmark s knižním bazarem

Novinky, jky

Pokud si říkáte, že byste chtěli nadcházející víkend načít v Praze něčím hezky adventním, ale nechce se vám jít pouze na klasické vánoční trhy, máte příležitost. Národní knihovna pořádá vánoční jarmark spojený s prohlídkou revitalizované části Klementina.

Foto: archiv Národní knihovny ČR

Klementinum přivítá v pátek vánoční jarmark.

Článek

Pokud máte volný tento pátek a pokukujete, kam byste mohli vzít děti, tak byste možná mohli spojit příjemné se zajímavým. Na vánočním jarmarku v Národní knihovně si můžete nejen koupit drobný dárek v podobě šperku, svíček, domácích dekorací či knihařských výrobků, ale i odnést zdarma knihu v rámci knižního bazaru. Máte ale také možnost jako první vidět nově revitalizované prostory barokního areálu Klementina.

„Do Národní knihovny si většinou přijdou lidé knihu půjčit. V tento den si však budou moci knihy odnést bez povinnosti ji vrátit, případně mohou knihy i přinést a poskytnout je tak naším prostřednictvím dalším čtenářům. Letos na jaře jsme uspořádali první knižní bazar, který se setkal s velkým ohlasem, proto jsme se rozhodli jej zařadit do programu jarmarku i v adventním čase,“ uvedl ředitel Národní knihovny Martin Kocanda.

Foto: Národní knihovna

Na jarmarku si můžete zakoupit nějakou drobnost, vypít svařák a následně se také podívat, co nového se událo v Klementinu.

Po celou dobu konání jarmarku budou probíhat komentované prohlídky revitalizovaných prostor Klementina, které prošly stavebními úpravami.

Obnovený prastarý průchod

„Letos jsme dokončili druhou etapu náročné revitalizace barokního sídla Národní knihovny. Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout nejen prostory navazující na nestarší trakt Klementina, ale také například nádhernou kapli sv. Jana Nepomuckého nebo starý matematický sál,“ dodal Kocanda.

Výjimečným momentem pak má být otevření průchozích dveří mezi prostorami Národní knihovny a Kostelem Nejsvětějšího Salvátora, které byly při posledních stavebních úpravách obnoveny.

Akce se koná mezi desátou hodinou dopoledne a čtvrtou odpolední. Vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám