Hlavní obsah

Slovenský ráj připravuje na novou sezónu šest nových cyklotras

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest nových cyklotras, čtyři nová místa na skálolezení pro veřejnost a nové trasy pro zájemce o jízdu na koni. To jsou některé z novinek, které připravuje vedení národního parku Slovenský ráj.

Foto: Profimedia.cz

Nové atrakce mají národní park více otevřít veřejnosti.

Článek

Ředitel národního parku Tomáš Dražil zdůraznil, že cílem novinek je víc otevřít Slovenský ráj veřejnosti. Nový návštěvní řád by měl být definitivně hotov v dubnu příštího roku.

Láká vás Slovenský ráj? Čtěte více zde:
Po žebřících a ferratách do ráje. Přístupný je celoročně

Už letos bylo umožněno splavování řeky Hornád a po čtyřech desetiletích byla otevřena ferrata, tedy zajištěná cesta, v rokli Kyseľ. Až do ničivého požáru v roce 1976 byla rokle Kyseľ nejnavštěvovanějším místem Slovenského ráje.

Ministerstvo životního prostředí Slovenské republiky vnímá nový návštěvní řád Slovenského ráje pozitivně. „Úkolem ministerstva je ochrana přírody, ale tak, aby ji mohli návštěvníci a široká veřejnost vidět v co nejširší míře. Chceme ji chránit pro lidi,“ řekl náměstek ministra Boris Susko. Zároveň připustil, že návštěvnost v národních parcích je potřeba citlivě regulovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám