Hlavní obsah

Nejméně vytížená železniční stanice v Británii? Za rok ji využilo 24 lidí

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na železniční stanici Barry Links ve Skotsku jen tak někoho stát neuvidíte. Zastávka totiž byla vyhlášena tou nejméně používanou ve Spojeném království, za celý rok odsud jelo nebo zde vystoupilo pouhých 24 cestujících. Ještě nedávno byla nejopuštěnější stanicí Británie Shippea Hill, kterou používalo v průměru 12 osob ročně, píše BBC.

Foto: Profimedia.cz

Nejméně využívaná stanice v Británii leží ve Skotsku.

Článek

Nová statistika ukázala, že nejméně využívanou je právě stanice Barry Links, kterou následuje zastávka Tees-Side Airport se 30 cestujícími. První zmiňovanou obsluhuje v každém směru jeden vlak denně, a to od pondělí do soboty. Lidé tu ovšem nenajdou přepážku, kde si mohou pořídit lístek, ani automat. Dokonce chybějí i toalety. Místní ovšem předpokládají, že se využití stanice zvedne příští rok, jelikož se nedaleko uskuteční golfový šampionát.

„Pro tuhle oblast je to ve skutečnosti důležitá stanice a v roce 2018 sem zamíří mnoho fanoušků golfu, protože leží přesně na okraji světově proslulého hřiště,“ tvrdí jeden z radních přilehlé vesničky Brian Boyd.

V loňském roce byla nejméně využívanou stanicí Shippea Hill v hrabství Cambridgeshire. Využil ji průměrně jeden pasažér měsíčně. Poté, co se ale do jejího zvelebování pustil železniční nadšenec a tato zpráva se dostala do médií, zvýšil se i počet cestujících. Z 12 vyskočil na 156 ročně. Toto navýšení pro malou zastávku mnoho znamenalo. [celá zpráva]

Naopak nejvytíženější stanicí v Británii se stala londýnská stanice Waterloo s 99 milióny cestujících ročně. Také další hojně využívaná nádraží se nacházejí v britském hlavním městě.

Reklama

Výběr článků

Načítám