Hlavní obsah

Zámek v Buchlovicích ozdobila květinová aranžmá z chryzantém

Zámek v Buchlovicích na Uherskohradišťsku zdobí ode dneška chryzantémy. Florista Slávek Rabušic z nich spolu s kolegy vytvořil v devíti místnostech na prohlídkové trase zajímavá květinová aranžmá. Expozici, kterou tvoří stovky květin, si mohou zájemci prohlédnout až do neděle 22. října, uvedla kastelánka Ivana Šupková.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Historické sály zaplnily chryzantémy, lilie, orchideje a hortenzie. Výstava potrvá do 22. října.

Článek

Na zámku je podle ní k vidění široká škála druhů chryzantém rozmanitých barev. „Jde o typicky podzimní kytku, které se u nás říká i listopadka nebo dušička. Pochází z Číny a Japonska, kde je velmi oblíbená. V Japonsku je dokonce chryzantéma tradičním symbolem císařského rodu," sdělila Šupková.

Chryzantémy doplnily v zámeckých komnatách také květy hortenzií, lilií a orchidejí. Prohlídky květinových aranžmá jsou pro návštěvníky připraveny každý všední den s výjimkou pondělí, vždy v 10:00, 12:30 a 14:30.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V komnatách na prohlídkové trase zámku v Buchlovicích na Uherskohradišťsku začala výstava květinových aranžmá.

O víkendech jsou sály přístupné od 10:00 do 16:00. Buchlovický zámek je výstavami květin známý už léta. Každý rok o Velikonocích jsou v jeho interiérech k vidění tulipány. Začátek července pak v památce, která byla postavena na začátku 18. století ve stylu italské barokní vily, patří výzdobě z řezaných růží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám