Hlavní obsah

V Bachledově dolině čeká turisty procházka v korunách stromů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unikátní atrakci otevřeli v pátek 29. září v Bachledově dolině ve Vysokých Tatrách. Turisté zde mohou absolvovat procházku doslova v korunách stromů. Dřevěná naučná stezka je dlouhá 600 metrů, široká 180 centimetrů a její nejvyšší bod vede ve výši 24 metrů.

Foto: Bachledka.sk

Stezka je dlouhá 600 metrů.

Článek

Mluvčí horského střediska Bachledka Martina Múdra Novinkám řekla, že výstavba trvala necelé dva měsíce a na atrakci spotřebovali přes 1000 metrů krychlových dřeva. „Z použitého dřeva by bylo možné vyložit cestu ze Ždiaru do Kežmarku. Celková délka spotřebovaného materiálu totiž činí 22 kilometrů,“ dodala.

Chodník je zabezpečen 120 centimetrů vysokým zábradlím s kovovou sítí. „Chodník je po celé délce bezbariérový s dvou až šestiprocentním stoupáním. Je vhodný i pro seniory, malé děti a rodiny s kočárky,“ dodala mluvčí.

Na chodník však nemohou zvířata, která mohou být odložena ve voliérách u vstupu. Na chodníku je několik adrenalinových a vzdělávacích zastávek, kde se turisté mohou informovat o místní přírodě, lesích a životě v nich. Chodník končí spirálovitou, 32 metrů vysokou vyhlídkovou věží. Věž, ale i celá stezka nabízejí výhledy na Belianske Tatry, Pieniny a Zamagurí.

Už začátkem října si zájemci mohou cestu dolů zkrátit suchým toboganem dlouhým 67 metrů. K chodníku vede sedačková lanovka ze Ždiaru. Chodník bude otevřený celoročně, kromě povinné odstávky od 6. do 19. listopadu. Vstupné činí 8 eur (200 Kč) na osobu nebo 21 eur (540 Kč) pro rodinu s dvěma dětmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám