Hlavní obsah

Nejdražší dovolená vyjde na milión dolarů. Součástí je honba za skutečným pokladem

Novinky, mšv

Doba letních dovolených je pomalu pryč. Ti, kterým se doma náhodou povaluje milión dolarů, si ovšem mohou zaplatit exkluzivní zážitek na karibském ostrově Calala. Na něj účastníky zájezdu doveze helikoptéra, ale kromě ní nesmí ve vzdušném prostoru nic létat. Součástí dovolené je i výprava za hledáním skutečného pokladu, píše britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Kouzelný ostrov leží nedaleko nikaragujského pobřeží.

Článek

Ostrov Calala leží několik desítek kilometrů od pobřeží Nikaraguy a v luxusních vilách, které jsou na něm rozesety, může přebývat dohromady 40 lidí, tedy deset v každé z nich.

Pouze o válení na téhle týdenní dovolené, která vyjde v přepočtu na 21 miliónů korun, ovšem nejde. Výlet začíná totiž letem do středoamerické země, a to soukromým tryskáčem, který může účastníky vyzvednout v kterémkoli větším městě USA.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníkům je zajištěn dokonalý komfort.

Na samotný ostrov poté dovolenkáře dopraví helikoptéra, ale kromě ní nesmí do vzdušného prostoru nikdo vstupovat. Výčet aktivit, které se na ostrově dají podniknout, pak čítá potápění, ale také honbu za skutečným pokladem ve formě archetypální truhly, obsahující zlaťáky v hodnotě nejméně 150 000 dolarů — čímž se investice do dovolené alespoň částečně vrátí. Zájemci mohou také vyrazit na kurz vaření nebo si zarybařit.

Foto: Profimedia.cz

Na ostrov doveze návštěvníky helikoptéra.

Ani tím ovšem benefity dovolené nekončí. Ten, kdo bude chtít, si bude moci navrhnout zcela vlastní cigaretu, respektive konkrétní příchuť, která bude zhotovena a dodána krátce po ukončení dovolené.

Ve výčtu plusů nechybí ani neomezená konzumace kvalitních vín či šampaňského značky Dom Pérignon, ale také luxusní večeře. Týdenní oddech může po celou dobu dokumentovat profesionální fotograf či kameraman. A filantropové mohou věnovat 100 000 dolarů na vybudování školy v Nikaragui, která posléze ponese jejich jméno. Inu, zní to jako dovolená snů.

Reklama

Výběr článků

Načítám