Hlavní obsah

Systém British Airways postihl další výpadek. Letos už posedmé

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinie British Airways postihl ve středu další výpadek systému. Následkem toho se na dvou největších londýnských letištích vytvořily fronty a lety nabraly velká zpoždění. Portál Daily Mail popsal situaci jako naprostý chaos. Letos se jedná navíc už o sedmý výpadek systému společnosti, ten poslední proběhl v květnu a zasáhl mimo jiné i lety mezi Londýnem a Prahou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Výpadek systému postihl letiště Heathrow a Gatwick, ale také London City Airport. Přestože podle Daily Mailu trval zhruba 20 minut, zpozdily se kvůli tomu lety z britské metropole do Athén, Milána, Glasgowa, Dubrovníku či na Maltu. Někteří pasažéři se dokonce zasekli už přímo v letadlech na ranveji, jelikož se čekalo, až se problém vyřeší. Cestující na letišti zase nemohli být odbaveni.

Podle společnosti British Airways se museli zaměstnanci uchýlit k manuálnímu odbavení místo počítačového, které je mnohem rychlejší. Naštvaní cestující si postěžovali na situaci na Twitteru. „Na Heathrow je totální chaos,“ napsal jeden. „Prosím, vyřešte už svůj dysfunkční systém. Ráno mi byl zas posunut let,“ uvádí další.

„Náš odbavovací systém postihly ráno jisté komplikace. Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti,“ uvedla tisková mluvčí na Twitteru British Airways. O zhruba 20 minut později informovala, že vše běží opět, tak jak má.

Daily Mail upozorňuje, že se letos jedná už o sedmý výpadek, který systém aerolinek postihl. Ten zatím poslední se odehrál v květnu a byl mnohem drtivější. Byly při něm zpožděny i lety mezi Prahou a Londýnem. Oficiálním vysvětlením bylo, že výpadek způsobila chyba technika, který měl omylem vypnout a následně špatně zapnout elektřinu.

Reklama

Související články

British Airways mají stále problémy

Britské aerolinky British Airways (BA) měly po sobotním výpadku počítačového systému i v pondělí brzy ráno stále problémy při vypravování svých letů...

Výběr článků

Načítám