Hlavní obsah

Podívejte se na kukuřičné pole vysekané do bludiště z ptačí perspektivy

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbeznice

V zahraničí jsou kukuřičná bludiště už zaběhlou zábavou, v Česku je to ale letošní hit, novinka, která rychle roste na oblibě. Už jich je více než 20 a téměř každé je větší než fotbalové hřiště. Podívejte se na labyrint v Líbeznicích u Prahy z ptačí perspektivy. Vymotat se z něj trvá i hodinu.

Podívejte se na kukuřičné pole vysekané do bludiště z ptačí perspektivyVideo: Novinky

 
Článek

Projekt se jmenuje „Kukuřičáci“ a klade si za cíl vytáhnout nejen děti, ale i dospělé ven do přírody na čerstvý vzduch. Nabízí dobrodružství v přírodě, které zlepší orientační smysl.

Každý labyrint má jedinečné plány cest, takže jich můžete navštívit víc. Třeba hned u Prahy jsou tři. Rozlohu má každé bludiště okolo jednoho hektaru. Největší labyrint je v Brně, poskládali byste z něj tři fotbalová hřiště.

Foto: Novinky

Bludiště v kukuřičném poli z leteckého záběru

Aplikace generuje různé tvary bludišť, ale zakladatelé kukuřičných bludišť neboli Kukuřičáků se snažili i o originální tvary. „Na některých polích máme daný motiv. Snažili jsme se, aby například v Pardubicích byla do tvaru zakomponovaná podkova, v Rakovníku rak, na Kladně překřížená kladiva,“ vysvětlila Novinkám jednatelka Kukuřičáků Jitka Janichová.

Mistrovství v bloudění

Tahle zábava je vhodná pro děti, dospělé, důchodce, ale i vozíčkáře. Všichni si přijdou na své, a kromě samotného bloudění si můžete užít interaktivní hru. Je to soutěž na čas, při níž se snažíte co nejrychleji najít 8 QR kódů umístěných na herních tabulích, nasnímat je mobilem a dostat se ven z bludiště. Také se můžete zúčastnit akce Mistrovství v bloudění.

Uvnitř labyrintu jsou ukryté naučné tabule, které návštěvníkům vysvětlí, jak dbát na životní prostředí a správně třídit odpad.

Foto: Novinky

V bludišti není složité se ztratit.

Pokud hrajete hru, zdržíte se v bludišti tak hodinku, pokud jen procházíte, zvládnete to za půl hodiny.

Sezóna labyrintů v kukuřičných polích končí 30. září, kdy na pole vtrhnou kombajny a kukuřice se standardním způsobem sklidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám