Hlavní obsah

Londýn z nové perspektivy? Zkuste ziplinovou dráhu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spatřit Londýn z ptačí perspektivy mohou turisté z Londýnského oka nebo ochozu katedrály sv. Pavla. Zcela novou perspektivu mohou ovšem zažít na adrenalinové ziplinové dráze, která se nedávno otevřela v samotném srdci metropole. Podle agentury Reuters se má jednat o nejrychlejší dráhu světa umístěnou ve městě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová zipline dráha vede srdcem LondýnaVideo: Reuters

 
Článek

Základnou dráhy je 35 metrů vysoká věž, odkud se zájemci vrhají vstříc zeleni pod nimi. Podle britského Guardianu vypadá věž zespoda mnohem méně impozantně než nahoře. Rychlost, kterou lze na dráze vyvinout, je až 56 kilometrů v hodině, což z ní údajně dělá nejrychlejší zipline na světě, který se nachází ve městě.

„Když vystoupáte nahoru, nad koruny stromů, opře se do vás vítr, dokonce i nadšení, že stojíte na údajně nejrychlejší ziplinové dráze, dokáže pořádně otřást s nervy,“ tvrdí redaktor Guardianu, který si atrakci ještě před spuštěním vyzkoušel.

Samozřejmě, zatímco z ochozu slavné londýnské katedrály se mohou turisté výhledem kochat, jak dlouho chtějí, dráhu projedou poměrně rychle. I tak se ovšem zájemci mohou stihnout dostatečně podívat na Westminsterský palác, kde sídlí parlament, ale i na další městské pamětihodnosti.

Co je zipline?

Základem adrenalinové aktivity jménem zipline je ocelové lano napnuté nad údolím nebo obecně mezi dvěma body. Po něm se odvážlivci svezou pomocí postroje, který tvoří kladka a lezecký úvaz, a při jízdě vzduchem si užívají výhled na okolí.

Jen cena není zrovna nízká. Dospělého vyjde vstupenka na 22,50 liber, tedy na zhruba 650 korun. Oproti tomu je jízda na Londýnském oku zhruba o libru dražší, a na rozdíl od ziplinu trvá půl hodiny. Atrakce bude nicméně otevřená až do konce října.

Reklama

Výběr článků

Načítám