Hlavní obsah

Festival v Saudské Arábii vrátí návštěvníky do chaotického středověku

Novinky, Martin Vlk

Tržiště s názvem Souk Okaz, ležící na západě Saúdské Arábie poblíž města Táif, bylo kdysi významným kulturním a politickým místem. Scházeli se na něm lidé ze všemožných kultur. Pravou středověkou atmosféru si tady lidé mohou vychutnat i nyní. Každoročně zde totiž probíhá festival, který návštěvníkům umožňuje nahlédnout do dávné historie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Saúdská Arábie láká turisty na středověké tržištěVideo: Reuters

 
Článek

Dvoutýdenní kulturní festival se zde letos koná už pojedenácté. Navštěvují jej turisté ze Saudské Arábie i širšího arabského světa, kteří zde mají možnost vidět, jaký byl život v okolí chaotického tržiště zhruba v letech 542 až 726 našeho letopočtu.

Velkou atrakcí festivalu je bezesporu průvod velbloudů. Návštěvníci však mohou vidět také ukázku starých řemesel, jakým je třeba dřevoobrábění, či rekonstrukci středověkých sportů.

„I kdybyste toto místo navštěvovali každý den, určitě byste se nenudili,” řekl agentuře Reuters návštěvník jménem Rašdan Al-Rabiai.

Místní úřad pro cestovní ruch nyní dokonce zvažuje, že by z místa učinil trvalou atrakci. „Vážně přemýšlíme o tom, že Okaz přeměníme v místo, které by bylo jakousi permanentní historickou vesnicí. Nacházelo by se tu množství turistických budov, ubytování a služeb,” svěřil své plány agentuře Reuters ředitel úřadu pro cestovní ruch a národní dědictví ve městě Táif Chálid Al-Qahra.

Reklama

Výběr článků

Načítám