Hlavní obsah

Nocleh pro odvážné. Malý prázdninový domek stojí u největší sopky světa

Novinky, mšv

I samotné přespání na dovolené může být mnohdy zážitkem. Obzvlášť v takovém adrenalinovém prostředí, jako je blízkost sopky. Na úpatí největšího aktivního vulkánu naší planety stojí malý prázdninový domek Phoenix House, který je sice obklopen poměrně oslnivou krajinou, ale jeho aktuální nájemníci si nikdy nemohou být jisti, že zrovna jim se sopečná erupce vyhne.

Foto: Profimedia.cz

Okouzlující přespání pod sopkou a hvězdnou oblohou nabízí domek na Havaji.

Článek

Malý domek, který má příznačně v názvu mýtického ohnivého ptáka rodícího se z popela, stojí zhruba 6,5 kilometrů od havajského vulkánu Mauna Loa. Ten je svou rozlohou nejen největší na světě, ale zároveň patří i k těm nejaktivnějším.

Ačkoli k erupcím došlo za posledních zhruba 80 let více než 33krát, naposledy plně vybuchl v roce 1984. Dvě erupce v první polovině minulého století dokonce zničily přilehlé vesnice.

Okouzlující výhledy

Krajina kolem domku si všechny tyto zuřivé výbuchy pamatuje, je poměrně nehostinná a s minimem vegetace. Phoenix House totiž stojí v řečišti, kudy v minulosti protékala láva. I přesto je výhled z této malé budovy okouzlující a pozoruhodný.

Foto: Profimedia.cz

Dům leží zasazen v černých lávových polích.

„Z okna můžete vidět oblaka kouře tam, kde se láva setkává s mořem a vytváří novou pevninu. Kouřící sopka, třpytivý oceán a kilometry černých lávových polí jsou součástí rozsáhlého výhledu a této živelné zkušenosti,“ stojí na ubytovací službě Airbnb, kde je domek inzerován.

Foto: Profimedia.cz

Ve zvýšeném patře je ložnice.

Domek se sestává z místnosti, ve které je malý obývák, kuchyně s jídelnou a ve zvýšeném patře je ložnice. Náleží k němu samozřejmě i koupelna. V ložnici je navíc veliké okno, které nabízí přímo z postele výhled do vulkanické krajiny a na nedaleký oceán. Phoenix House je k pronájmu za 125 dolarů na noc, tedy za necelé 3000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám