Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na festival sladkostí, košt pálenek či charitativní běh

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý dubnový víkend se především v Praze ponese ve znamení jídla. Zatímco na Hořejším nábřeží se uskuteční festival pouličního stravování, v hotelu Pyramida si budete moci smlsnout na sladkostech. Ve Velkém Meziříčí si zase milovníci lihovin pochutnají na pálenkách či likérech. Pokud se ovšem rozhodnete strávit víkend aktivněji a zároveň pomoci, vyrazte na charitativní běh do Stříbrné Skalice nebo na královédvorské Safari.

Foto: Profimedia.cz

Ochutnejte dobroty na pražském Prague Candy festivalu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pouliční jídlo

Na Smíchovské náplavce se uskuteční další z oblíbených gastronomických festivalů. Náplavka Street food představí tradiční pokrmy z nejrůznějších koutů světa, třeba z Mexika, Libanonu, Gruzie či Maroka. Pokud vás bude v sobotu honit mlsná, víte, kam se vypravit. Vstupné je 50 korun. Více najdete zde.

Festival sladkostí

Pokud v sobotu dostanete chuť spíše než na slané na sladké, vyrazte na Prague candy festival, který se bude konat v prostorách hotelu Pyramida na Praze 6. Čekají na vás nejrůznější sladké dobroty, jako jsou dorty, pralinky, muffiny, raw dezerty nebo také trendy cupcakes. Doprovodný program poté přinese možnost nahlédnout do zákulisí přípravy těchto dobrot. Další informace zde.

Islandský den

Pro všechny milovníky daleké severské země je na sobotu přichystán 16. Islandský den. Jedná se o maraton přednášek, promítání fotografií či vyprávění zážitků z cest pro všechny, kteří k Islandu zahořeli láskou nebo se na něj chystají. Dozvíte se třeba, proč na ostrově nerostou žádné stromy nebo jaké turistické aktivity podniknout na ledovcích. Akce se koná v Ústřední městské knihovně. Více zde.

Středočeský kraj

Hra o trůny

Patříte mezi fanoušky seriálu Hra o trůny nebo knižní předlohy? Knihovna v Berouně si na sobotu připravila program, který potěší všechny milovníky tohoto fenoménu. Jsou připraveny přednášky, ve kterých se společně zaměříte třeba na náboženství ve světě Hry o trůny, na vývoj postav, humor nebo vizuální jazyk. Nebude chybět ani ochutnávka tradičních západozemských pokrmů. Další informace zde.

Charitativní běh

Přijít si zaběhat pro dobrou věc můžete o víkendu ve Stříbrné Skalici. Na výběr bude ze dvou tratí, jedna měří 5,5 kilometru a druhá 12. Kromě hlavního závodu je připraven také doprovodný program, všichni účastníci ocení třeba masáže zdarma, na místě bude také horolezecká stěna. Kam poputují vybrané peníze a další detaily se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Tattoo Jam

Ve Strakonicích se v sobotu uskuteční akce zasvěcená permanentním ozdobám těla - tetování. Na celostátní show si budou moci návštěvníci nechat nějakou „kérku“ zhotovit nebo jen načerpat inspiraci. Tatéři se zase budou moci zapojit do soutěže o ten nejhezčí obrázek. Součástí doprovodného programu bude prodej oblečení, šperků či literatury, související s kulturou tetování. Další podrobnosti najdete zde.

Plzeňský kraj

Procházka časem

Archeologická vycházka proti proudu času se uskuteční v sobotu v okolí Ostrova. Výlet s odborným výkladem vás zavede například na rybniční soustavu Borecké rybníky, na hrádek Květnová či do Krásného lesa. Procházka je zdarma. Podrobnosti najdete zde.

Karlovarský kraj

Jarmark v muzeu

V chebském muzeu se o sobotě uskuteční velikonoční jarmark. Kromě dekorací a nejrůznějších výrobků s velikonoční tematikou se můžete těšit na ukázky lidových řemesel, rukodělné techniky vám předvedou mistři svých oborů. Připraven je i další doprovodný program. Akce startuje v 10:00 hodin. Více zde.

Ústecký kraj

Otevření rozhledny

Jedna z nejstarších rozhleden v Česku se po opravách opětovně otevře tuto sobotu. Novogotický templ u zámku v Krásném dvoře nově zdobí například barevná vitrážová okna. Pokud se chcete pokochat výhledem, nechat na sebe dýchnout historii a udělat si zajímavý výlet, udělejte si v sobotu čas. Více zde.

Liberecký kraj

Art Déco

V novoborském muzeu mohou návštěvnici zhlédnout výstavu zasvěcenou Art Décu, tedy období 20. a 30. let minulého století. V expozici se potěšíte dobovými návrhy a sklem z rafinérií, které se dodnes těší obdivu kvůli řemeslnému zpracování. Výstava trvá až do konce května. Více najdete zde.

Královéhradecký kraj

Běh po safari

V sobotu si kromě tradiční procházky po zoo ve Dvoře Králové můžete i zasportovat. Uskuteční se zde totiž běžecký závod po Safari. Připravena je delší 10kilometrová trať a kratší 5kilometrová. Účastníci budou mít možnost proběhnout se místy a areály, které jsou běžně dostupné jen v automobilech. Startovné činí 350 korun při zakoupení na místě. Část půjde na projekty, které pomáhají volně žijícím nosorožcům v Africe. Podrobnosti najdete zde.

Pardubický kraj

Astrovíkend v Litomyšli

Pokud se o víkendu dostavíte na zámek v Litomyšli, možná ucítíte proudění pozitivních energií a příznivé vibrace. Uskuteční se zde totiž akce zasvěcená ezoterice. Čekají na vás porady s léčiteli či astrology, výklad karet, bylinná terapie, kreslení mandal a autentická meditace vás provede potomek šamana z Peru. Další informace najdete zde.

Vysočina

Košt pálenek

Velké Meziříčí bude v sobotu hostit koštování domácích pálenek a likérů. Budete si na něm moci vychutnat plejádu rozličných tekutin, k dispozici jich bude zhruba 200. Odborná porota poté ty nejlepší vzorky odmění diplomem a první tři místa získají i cenné poháry. Vstupné na akci je 150 korun. Další informace zde.

Jihomoravský kraj

Běžecký závod

Jaro je tady a konečně se spousta sportovních aktivit může přesunout ven. Jestli si potřebujete po dlouhé zimě protáhnout svaly, vyrazte na Masaryk Run, který se v sobotu uskuteční v Brně. Na okruhu, po kterém se běžně prohánějí motorky, se nyní budete prohánět jen tak po svých nebo na in-line bruslích. Detaily i registrační formulář najdete zde.

Olomoucký kraj

Velikonoce ve skanzenu

Hanácké skanzen v Příkazích si na sobotu připravil velikonoční akci. Připraven bude především jarmark s nejrůznějšími dekoracemi či věcmi s jarní tematikou, ale nebude chybět ani vystoupení folklórního souboru. Zájemci si také budou moci uplést pomlázku. V tamní hospůdce pak na hladové krky čeká občerstvení. Další informace zde.

Zlínský kraj

Víno na Buchlově

Za dobrým vínem můžete v sobotu vyrazit do historických kulis hradu Buchlov. Kromě degustace na vás čeká sepětí historie a folklóru, mimo to také konference na téma Víno a tělo nebo zábava s cimbálovou muzikou či aukce vzácných vzorků vína. Podrobnosti o akci najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Mineralogické setkání

V Ostravě se v sobotu uskuteční setkání všech nadšenců do mineralogie. V prostorách auly v areálu Vysoké školy báňské - Technické univerzity budete moci zhlédnout či zakoupit minerály, fosilie či další přírodniny. K dostání bude také odborná literatura, známky či pohlednice s hornickou tematikou. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám