Hlavní obsah

Výlet do předaleké galaxie. V USA se otevřou tematické Star Wars parky

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užít si dobrodružství v „jedné předaleké galaxii“ teď bude pro fanoušky kultovních Hvězdných válek zase o něco dostupnější. Disney oznámil rozšíření svých dvou zábavních parků na Floridě a v Kalifornii, kde vzniknou části zasvěcené pouze Star Wars.

Foto: Profimedia.cz

Do dvou let se návštěvníci kromě klasických míst podívají v Disneylandu také do světa Hvězdných válek. Ilustrační foto

Článek

Dva americké Disneylandy plánují fantastické rozšíření svých zábavních ploch. Společnost Disney, která práva na Lucasfilm a jeho produkci odkoupila v roce 2012 za čtyři bilióny dolarů, chce přitáhnout do svých parků fanoušky z celého světa na dvě zcela nové plochy věnované pouze Star Wars. Pro oba parky plánuje atrakce, které pokryjí plochu 14 akrů.

Koncepty a plány pro rozšíření měl Disney k dispozici už od roku 2015, dnes se konečně ví i čas, kdy nové části parků vstoupí do provozu. Svůj debut budou mít s budoucí devátou epizodou filmové série, která má v roce 2019 přijít do kin.

Detaily k připravovaným rozšířením Disneylandů představil v klipu vysílaném na kanálu ABC herec Harrison Ford, který ztvárnil jednu z ikonických hlavních postav série, Hana Sola. „Mám převeliké štěstí, že jsem toho všeho mohl být součástí. Brzy i vy budete moct navštívit předalekou galaxii — ovšem na místě blízko vašim domovům,“ pronesl Ford v krátkém klipu.

Nové plochy věnované Hvězdným válkám slibují originální lokality dosud neznámých planet, nebo dokonce i Millennium Falcona v životní velikosti. Více detailů Disney zatím drží pod pokličkou, návštěvníci budou ale prý moct vstoupit přímo do středu bitvy mezi povstalci a Prvním řádem. Do projektu chce společnost investovat přes jeden bilión dolarů a bude se jednat o největší rozšíření jejich parků věnované pouze jednomu tématu.

Reklama

Výběr článků

Načítám