Hlavní obsah

Pít jako Lannister. Ve Skotsku mají bar inspirovaný Hrou o trůny

Novinky, dov

Už od první odvysílané série Hry o trůny, teče v téhle epické fantasy krev a víno plnými proudy. Ti, kdo mají splávek stejně tak odolný jako oblíbení hrdinové seriálu, si můžou čekání na příchod nové řady zkrátit ve skotském Edinburghu, kde se nachází bar jako vystřižený ze Západozemí.

Foto: Profimedia.cz

Tematická restaurace vyrostla v Edinburghu. Ilustrační foto

Článek

Hospodu Krev a víno (Blood and Wine) na začátku ledna otevřela producentská společnost The Pop Up Geeks ve svém podniku Daylight Robbery jako takzvaný pop-up bar, který má tedy jen omezený provoz. Na středověkou atmosféru obohacenou rekvizitami z populární HBO série už však neláká návštěvníky jen z Edinburghu, ale i ze zahraničí.

Sklepní bar, svíce, kožešiny na lavicích, vycpaniny, rohy, meč Jona Sněha, štíty se zlovlky a také plakáty s vypsanou odměnou na Sandora Clegana. Ten hlavní zážitek ovšem nekončí jen u vzhledu celého baru, Západozemím se majitelé inspirovali i v tvorbě jídelního lístku a drinků.

V The Pop Up Geeks vybírali vína i další druhy alkoholu tak, aby se chutí i charakterem přiblížili co nejblíže k těm nápojům, které doopravdy konzumovali hlavní hrdinové fantasy série. Na menu tedy např. najdete bílá i červená vína „z vinic samotného Tyriona Lannistera z Casterlyovy skály“, ke kterým můžete přikousnout podezřele pojmenované masové „Pirožky Freyů“, nebo „citrónové koláčky lady Sansy“. Samozřejmě tu nepominuli ani zvěřinu.

„Jsme tu všichni velcí fandové Hry o trůny a před otevřením Krve a vína jsme věnovali hodně času výzkumu, nákupu rekvizit i surovin,“ řekl jeden z majitelů The Pop Up Geeks, Linden Wilkinson. „Je příhodné, že jsme mohli tenhle bar otevřít v Edinburghu, když právě události, které se odehrály na jeho hradě, byly pro George R. R. Martina inspirací pro Rudou svatbu.”

Bar Krev a víno je otevřen ve středu a čtvrtek až do konce února a můžete jej najít na adrese 26b Dublin street. Před ukončením provozu plánují majitelé uspořádat například speciální valentýnský večer. Pro ty, kteří chtějí svou drahou polovičku oslnit znalostí celé knižní série i seriálu, je tohle to pravé místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám