Hlavní obsah

Picadilly Circus poprvé od druhé světové války dlouhodobě potemní

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vině není šetření za elektřinu ani stížnosti ekologů na nehospodárnost ikonických světelných tabulí na londýnském náměstí Picadilly Circus. Jen po více než sto letech čeká tuto oblíbenou turistickou atrakci kompletní výměna. Doposud se měnily obrazovky jen částečně, a Picadilly Circus tak až na válečné výjimky a speciální okamžiky zcela nepotemněl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ikonické světelné billboardy na Piccadilly Circus zhaslyVideo: Reuters

 
Článek

Světelné tabule září na londýnský Picadilly Circus už pořádně dlouho. První světelná reklama se zde rozsvítila už v roce 1908 (patřila minerální vodě Perrier) a další následovaly poměrně rychle. Nyní bylo šest velkých obrazovek, které tvořily jeden velký obraz, finálně odstraněno. Musely totiž uvolnit místo jedné jediné obří zahnuté obrazovce nazvané „The Curve” (zakřivená).

Nová obrazovka by měla být představena na podzim. Bude podporovat HD video přenosy, informace o počasí či dopravě, sportovní výsledky a také nové příspěvky na sociálních sítích firem, které si budou platit reklamu. Prestižní reklamní prostor bude sdílet celkem šest firem. Jednou z nich bude i Coca Cola, která světelné panely na Picadilly Circus využívá již 62 let.

Světelné reklamní panely musely poměrně často zhasínat v období druhé světové války, zejména pak v letech, kdy německé letectvo útočilo na Velkou Británii. Poté byly neustále zapnuty od roku 1949 a vyjma výpadků proudu svítily v kuse. Tedy kromě pohřbů Winstona Churchilla v roce 1965 a princezny Diany v roce 1997, kdy Picadilly Circus zhaslo na jejich počest.

Reklama

Výběr článků

Načítám