Hlavní obsah

Kde lidé nejvíc fotí? Instagramu dominují New York, Londýn, Paříž a Dubaj

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální síť Instagram založená na fotografiích je velmi dobrým indikátorem toho, kde lidé ve světě nejraději fotí - ať už sebe, nebo danou destinaci. Nejfotografovanějším městem světa je New York, Praha se mezi 30 nejoblíbenějších měst světa v roce 2016 nedostala.

Foto: Profimedia.cz

New York

Článek

Americký New York figuroval v loňském roce v celkem 68 miliónech příspěvků. Následovaly jej evropské metropole Londýn a Paříž. Na bramborové příčce pak stanula módní Dubai. První pětici pak doplnil trochu překvapivě turecký Istanbul.

Studie vznikla za účelem lepšího pochopení hashtagů v cestovním ruchu a odhalení, ze kterých 30 měst světa lidé nejčastěji sdílejí své fotografie. Hashtag je klíčové označení daného příspěvku a signalizuje, že fotografie vznikla právě na daném místě.

„Instagram je pro cestovní ruch velmi účinný nástroj - jeho 600 miliónů uživatelů je aktivních a pravidelně rádi sdílí své působivé snímky ze svých dovolených či i vlastních měst. Samozřejmě tak vznikají značné šance pro podnikání přes tuto síť,” tvrdí zakladatel projektu Hashtag the World Lucas Ribeiro.

V Dubaji o sociální sítě pečují

A zatímco některé destinace se pasivně vezou na vlně obliby, jiné s tímto potenciálem pracují naplno. Příkladem může být čtvrtá Dubaj, kde má každá větší akce pravidelně svůj hashtag a lidé jsou nabádáni, aby se o své zážitky dělili s přáteli. A to je něco, co třeba v tureckém Istanbulu, který obsadil páté místo, zatím reálně příliš nefunguje.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Pohled na Dubaj z nejvyšší budovy světa - Burdž Chalífy.

„Dubaj je nejmodernějším městem planety a sociální sítě tam považují za nejdůležitější kanál dnešní doby. K označování, kde právě jste, vás vyzývají v podstatě na všech zajímavých místech a atrakcích,” informoval Novinky Jan Osúch z dubajského zastoupení v Praze.

A další nedávná studie ukazuje, že až závratných 97 procent mladých do 30 let sdílí své snímky s kamarády a přáteli během svých cest, převážně právě na Instagramu a Facebooku. A zatímco Facebook slouží obvykle ke sdílení všemožných zážitků, na Instagramu se obvykle sdílí spíše jen ty pozitivní. Denně na této sociální síti přibude kolem 95 miliónů fotek.

Reklama

Výběr článků

Načítám