Hlavní obsah

Amatér nafotil islandskou ledovou krásu

Novinky, and

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nádherné snímky jedné z nejhůře dostupných jeskyní na světě udělal německý IT pracovník a amatérský fotograf Michael Fersch. K islandskému skvostu je možné dostat se jen helikoptérou nebo džípem. Navštívit konkrétně toto místo bylo Ferschovým velkým přáním.

Foto: Profimedia.cz

Michaelu Ferschovi se povedly nádherné snímky.

Článek

Michael Fersch už na stejném místě před několika lety byl, ale kvůli špatnému počasí nebyl vstup do jeskyně možný. Letos se vrátil s tím samým průvodcem a čtyřmi dalšími amatérskými fotografy. „Průvodce nás zavezl až k jeskyni. Slunce svítilo a my byli jediní lidé v celé té nádherné krajině. Byl to skvělý den,“ řekl Fersch pro portál News.

Foto: Profimedia.cz

Ledová jeskyně na Islandu.

Foto: Profimedia.cz

Do jeskyně se vypravila skupina fotografů.

Džípem dojeli, co nejblíže to šlo. Nicméně i tak ještě museli ujít několik set metrů tlustou vrstvou sněhu po svých, než došli ke vchodu do jeskyně. Jeskyně je úzká a neuvěřitelně kluzká, fotografové proto museli nosit ostré kovové hroty na botách, zvané mačky. Led totiž pokrývá celou jeskyni od stropu až po zem.

Padesátiletý amatérský fotograf řekl, že díky průvodci objevili i skrytý vchod a na fotografování tak měli lepší světlo.

Foto: Profimedia.cz

Ledová jeskyně na Islandu.

Foto: Profimedia.cz

Island Ferschovi učaroval od první návštěvy.

„Nalezení těch pravých úhlů, aby vznikla pěkná fotografie, dalo zabrat, ale bylo to zábavné. Náročné to bylo i vzhledem k tomu, že byla velmi nízká úroveň světla,“ uvedl Fersch s tím, že se neobešel bez stativu.

Michael Fersch je fotografem téměř 30 let a cestování na Island a focení jeho krás se mu stalo velkou vášní hned po první návštěvě v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám