Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte na průvod s lampióny, pusťte draka

Novinky, mšv, and

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V návaznosti na strašidelný svátek halloween se první listopadový víkend bude konat řada tematických akcí. Můžete na ně vyrazit například v děčínské či ostravské zoo. Podzim je navíc dobou pouštění draků, drakiáda se bude konat například u Kladna.

Foto: Profimedia.cz

Vyrazte s dětmi na lampiónový průvod. Ilustrační foto

Článek
Praha

Výroba papíru

Přijďte si s vašimi ratolestmi do chráněné papírenské dílny Lemniskáta vyrobit papírové ozdoby či jiné dekorační předměty nebo sešity, které si budete moci odnést. Akce se koná v sobotu od 9:00 hodin. Podrobnosti zde.

Za Modroočkem

Vydejte se v sobotu do Kulturního centra 12 na divadelní představení o oblíbené postavě kocourovi Modroočkovi. Ten se teprve učí správnému kočičímu životu, při kterém ho provázejí kocour Bělovous Zrzunda a kočka Zelenoočka. Hru, která začíná v 15:00, doplní písničky Marka Ebena, vstupné je 70 korun. Více informací zde.

Hravé odpoledne

Na zábavné odpoledne se vypravte s dětmi v sobotu do Centrálního parku Kbely. Jsou připraveny soutěže, úkoly, vyřezávaní dýní nebo i divadelní představení. Odpoledne uzavře lampiónový průvod za strašidýlky. Více zde.

Středočeský kraj

Drakiáda

K podzimu patří neodmyslitelně pouštění draků. Na jedno také se můžete v neděli vypravit do Sítenského údolí u Kladna. Bude se soutěžit o nejlepšího letce, nejdelší dračí ocas a také o nejhezčího draka. Připraveny jsou nejen diplomy, ale i odměny. Startovné činí 30 korun. Více najdete zde.

Svatohubertské slavnosti

O víkendu se bude na zámku Loučeň slavit. Akce spojená s poctou lesu a myslivosti nabídne bohatý program, ať už ukázky loveckých psů nebo sokolníků. Připraveny jsou samozřejmě i nejrůznější zvěřinové dobroty. Podrobnosti zde.

Jihočeský kraj

V kostýmech do zoo

Využijte prodloužené otevírací doby Zoo Hluboké a přijďte s dětmi v kostýmech. V sobotu vás bude čekat zábavný program v podobě skákacího hradu, tvořivých dílen a mnoho dalšího. Bude i strašidelná hra se stanovišti, fotokoutek a lampiónový průvod. Podronosti o vstupném naleznete zde.

Plzeňský kraj

Helouhlína zrůdiček

Strašidelná zábava čeká vaše děti první listopadový víkend. V plzeňském obchodním centru Olympia proběhne v sobotu 5. listopadu od 13:30 hodin program plný duchů a legrace. Těšit se můžete na divadelní představení, strašidelná říkadla i bubácké diskohrátky a minidílny plné soutěží.

Karlovarský kraj

Veřejné bruslení

Naostřete nože a zajeďte si s dětmi zabruslit na zimní stadión do Mariánských Lázní. Od 16:00 hodin do 17:30 budete mít možnost dovádět na kluzišti. Brusle je možné nabrousit i na místě po předchozí telefonické domluvě. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Strašidelná zoo

První listopadová sobota bude v zoo Děčín patřit strašidlům. Soutěžit se bude v dlabání dýní a na pohádkové stezce budou čekat zapeklité úkoly. Ty si pro děti chystají čarodějnice, ježibaby a kouzelníci. Závěr dne bude již tradičně patřit lampiónovému průvodu. Více informací zde.

Liberecký kraj

Prohlídka pro opozdilce

Pokud jste během turistické sezóny nestihli zavítat na zámek Zákupy, máte o víkendu poslední možnost ho navštívit. Konají se zde totiž prohlídky pro opozdilce. Uvidíte dvacet salónů zařízených převážně ve stylu rokoka a mnoho dalšího. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Zavírání hradu

V sobotu máte poslední možnost zavítat například na hrad Pecka, kde bude probíhat Zavírání hradu. Těšit se můžete kromě klasické expozice také na šermířská vystoupení. Ta proběhnou od 13:00 a 15:00 hodin, hrad je otevřen od rána. Více informací zde.

Pardubický kraj

Strašidelné odpoledne

Máte doma děti, co se nebojí? Vyrazte s nimi na strašidelné odpoledne na zámku Choltice. Strašidla budou čekat na zámku i v okolí. Mimo to je připraveno také stínové divadlo nebo malování na obličej. Nenechejte čarodějnice a jezinky moc dlouho čekat, začíná se v sobotu v 16:00 hodin. Více informací zde.

Vysočina

Den dravců v zoo

Zoo Jihlava zve v sobotu na Den sov a dravců. Návštěvníci, hlavně ti nejmenší, se dozvědí více o životě těchto opeřenců, a to mimo jiné i v kreativní dílně. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Lampiónový průvod

Dorazte v nedělních podvečerních hodinách na tradiční lampiónový průvod Bohunicemi. Mimo něj na vás čeká podzimní pohádka o skřítcích a závěrem také ohňová show s ohňostrojem. Lístky na pohádku je nutné zakoupit předem, na průvod budou i na místě. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Barevné představení

Divadelní představení Ulice plná kouzel je černé divadlo plné barev. Prožijte s dětmi a hlavním hrdinou jeden obyčejný den, ve kterém věci, jež vás obklopují, dostanou lidštější podobu. Dokážete si představit, že by vás nejlepší kamarád byl třeba počítač nebo že by se špagety z hrnce samy přemístily do talíře? Přijďte to v neděli zjistit do Městského kulturního zařízení ve Šternberku. Další informace zde.

Zlínský kraj

Čokoládový den

Které dítě by dokázalo odolat čokoládě? Vezměte své ratolesti a vyrazte v sobotu do Kroměříže na Den čokolády. Těšit se můžete na ochutnávky nejrůznějších druhů pralinek, čokoládovou fontánu, zákusky, maminky vezmou za vděk třeba čokoládovým líčením či čokomasáží. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Průvod v zoo

Vyrazte do ostravské zoo na sobotní halloweenskou akci. Pokud máte doma nadbytečnou úrodu - dýni, přineste si ji, vydlabejte a vyřežte. Bude se hodit jako svítilna na večerní lampiónový a lucernový průvod. Ten bude ukončen na symbolickém hřbitově vyhubených zvířat, na kterém si připomene druhy, které byly v důsledku činnosti člověka doslova smeteny z povrchu zemského. Více podrobností zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám