Hlavní obsah

Zimní Dolomity nelákají pouze na lyže, ale i na kolo

Novinky, mšv

Kdo nebyl v Trentu, nepoznal skutečné Dolomity, říkají prý rádi místní. Zimním lákadlem těchto velehor ovšem zdaleka není jen lyžování, ale i cyklistika na sněhu. Takzvaný fatbike, kolo s masivními pneumatikami, si získává v italské provincii stále větší oblibu. Oblast Trento ale nabízí vyžití i nesportovním typům.

Foto: Visit Trentino

Tradiční lyžování už nemusí být jediným vyžitím v oblasti Trento. Ilustrační foto

Článek

Fatbike není kolo určené pro pohyb ve specializovaných parcích, lze s ním vyjet skutečně přímo do terénu na svahy. K průzkumu nabízí okolní příroda nespočet příležitostí, kolo se dá zapůjčit v několika údolích, například v Alpe di Cimbra, a je možné se zúčastnit také různě dlouhých výletů s průvodcem. Veškeré potřebné vybavení je k zapůjčení přímo na místě.

Dalšími netradičními sportovními aktivitami jsou například turistika na sněžnicích nebo jízda na psím spřežení. Tu si lze v Trentu vyzkoušet ve třech oblastech, podobně jako fatbike, třeba v Alpe di Cimbra.

Foto: Visit Trentino

Jízda na psím spřežení je jednou z netradičních zimních aktivit.

Oblast Trento, ve které se nachází například i část největšího italského jezera Garda, ovšem dokáže poskytnout vyžití i zcela nesportovním typům. Především pak milovníkům gastronomie. Jelikož se v provincii pěstuje také vinná réva, návštěvníci mohou ochutnat několik druhů vín, jak bílé, červené, tak i šumivé, které je chuťově odlišné od klasického italské prosecca.

Reklama

Výběr článků

Načítám