Hlavní obsah

S datovými brýlemi na rakouské sjezdovky. Jsou lákadlem sezóny

Novinky, mšv

Konec září je obdobím, kdy spousta lidí začíná plánovat, kam pojede letos na hory. Největší lyžařská oblast v Rakousku Ski Amadé letos láká mimo jiné i na speciální datové brýle, které mají lyžařům usnadnit orientaci na sjezdovkách. Obsahují totiž navigaci. Stačí tedy nastavit, odkud kam chcete dojet, a brýle vám ukážou cestu.

Foto: Ski Amadé

Datové brýle obsahují i navigaci.

Článek

Datové brýle byly ve Ski Amadé představeny už v roce 2014 jako ve vůbec první oblasti na světě. Tehdy se daly možná brát za pouhý technologický výstřelek, v letošním roce už mohou být důležitým či alespoň zajímavým společníkem na sjezdovkách. Poskytují totiž informace o počasí, stavu sjezdovek a vleků či bezpečnostní upozornění, letos také poprvé dokážou i navigovat.

Brýle budou k zapůjčení za 19 euro (zhruba 513 korun) denně na celkem 25 místech celé oblasti Ski Amadé. Jejich obsluhu zajišťuje malý dálkový ovladač na zápěstí. Aby lyžaře zbytečně nerozptylovaly, lze na nich nastavit, že se od určité rychlosti vypnou.

Foto: Ski Amadé

Takto uvidí přes brýle lyžař.

Největší lyžařská oblast v Rakousku je známá i pro svou gastronomii. Nachází se zde mimo jiné i nejvýše položený farmářský trh v Evropě. Stánky v nadmořské výšce 2700 metrů si budou moci návštěvníci užít tuto sezónu po celý týden, a to od 18. do 25. března. Nabídnou například med, marmelády, pálenky z borovicových šišek nebo sýry.

Reklama

Výběr článků

Načítám